Geen widgets gevonden in de zijbalk

Roots & Roses is na tien jaar een vaste waarde in het Belgische festivalseizoen. Het maakte naam door zijn gevarieerde affiche van rock’n roll, garage, folk en americana, zowel met gevestigde namen als  beginnende bands. En natuurlijk ook door zijn gezellige sfeer, heerlijke Food & Drinks van over de hele wereld … en vanaf de eerste editie met nadruk op ecologie en duurzaamheid. 

Organisator Fred Marechal over deze 10e editie: “We moesten wel een zeer speciale affiche hebben om deze verjaardag te vieren en de reputatie van Roots & Roses hoog te houden. Naast de ontdekkingen die kenmerkend zijn voor Roots & Roses, zullen er ook grote namen zijn waarvan sommige hun stempel al hebben gedrukt op de vorige edities.”

Het festival is sinds zijn prille begin aanzienlijk gegroeid. Het publiek is sinds de laatste drie edities verdubbeld, maar het festival is trouw gebleven aan zijn basisprincipes: elk jaar een kwaliteitsafficheaanbieden op het gebied van rootsmuziek, rock’n roll, garage, moderne blues, folk, americana….. De programmering is eclectisch, maar er is toch een rode draad: alle groepen hebben een verwantschap – soms ver weg – met de blues. Een affiche die elk jaar zowel bevestigde namen voorstelt, maar ook nieuwe ontdekkingen.
Roots & Roses staat natuurlijk niet alleen voor geweldige muziek, maar ook voor de kwaliteit van het onthaal van het publiek: een ruime, groene, aangename sit  en heerlijk eten en drinken dat de gemiddelde festivalhap het nakijken geeft !
Op Roots & Roses geen bieren en frisdranken vinden van giganten, maar een selectie van ambachtelijke streekbieren, heerlijke vruchtensappen van een lokale producent en bronwater uit de regio., dit alles vanuit een sterk engagement voor duurzame ontwikkeling: act locally to think globally. .

En bovendien aan vooroorlogse prijzen: Voorverkoop: 35€ / kassa: 39€ – 26 jaar: 50%.

About Line up & Music ! 
Het muzikale gedeelte is verdeeld over twee overdekte podia. In de Roots-tent spelen traditie, folk en akoestische bands. Elektrisch, ruig en modern palmen Roses in. Roots ademt de sfeer van het platteland, Roses put zijn energie uit de stad. Zelden combineren festivals deze beide kanten van de Amerikaanse populaire cultuur.

Drie bands komen uit het zuiden van het land. Dr. Voy’s uit La Louvière opent het festival. De band heeft net het uitstekende Apocalyptic Bombs uit en heeft een ijzersterke live reputatie.  Liefhebbers van americana en bluegrass kunnen niet omEveryone Is Guilty heen. De band heeft net zijn debuut A wolf & a Lamb uit, geproduced door niemand minder dan Slim Cessna, zelf een graag geziene gast op Roots & Roses !The Goon Mat & Lord Benardo zijn Roots & Roses gasten van het eerste uur. Ze speelden eerder al met Boogie Beasts en Lord Benardo stond in 2018 met Left Lane Cruiser op het podium. Ook zij hebben net hun debuut gemaakt met Take Off Your Clothes, geproduced door Jim Diamond (bekend van White Stripes en Dirtbombs).
En dan zijn er de internationale bands.
The Courettes is een Deens-Braziliaans duo dat oerdegelijke garagerock brengt. 
 De Italianen van Calibro 35 worden één van de eerste grote ontdekkingen van het festival. Ze maken instrumentale rock beïnvloed door de Italiaanse cinema van de jaren zeventig. The Sadies zijn een Canadese cultband uit de garagescene. In hun lange carrière speelden ze onder meer met Andre Williams en Jon Spencer’s Heavy Trash. Fans van Roots & Roses smeken al jaren om Endless Boogie en hier zijn ze dan als neusje van de zalm van deze 10e editie. Endless Boogie maakt een mix van hardrock en psychedelische stoner blues. Ze zijn uniek in hun genre en blinken uit in live shows. The Devil Makes Three belooft één van de grote attracties van deze 10e editie te worden. Ze zijn één van de belangrijkste formaties van de nieuwe bluegrass scene. Dit wordt hun eerste concert in Wallonië.
Wovenhand speelde al op Roots & Roses 2015. Ze zijn terug voor de 10e editie, met hun verwoestende Denversound.
Jon Spencer is nog zo’n vaste gast van Roots & Roses : in 2012 met zijn Blues Explosion en in 2016 met Heavy Trash. Vandaag staat hij er met een gloednieuw project: The HITmakers.
The Black Box Revelation stond op de 1e editie van Roots & Roses in 2010. We weten hoe ver ze sindsdien zijn gekomen: met hun potige rock’n roll speelden ze drie keer voor een volle AB. 
Kitty, Daisy & Lewis
 zijn broer en zussen uit Londen. Hun vintage blues maakt deel uit van de revival van de roots scene, zoals ook C.W. Stoneking ! Deze laatste is een buitengewone Australische bluesman. Hij sluit het programma van 2019 af.

Door Peter