Meer dan 20 nieuwe namen bevestigd voor Dour Festival!

dour-2019

Van 10 tot 14 juli, aan de voet van de windmolens van Dour, beloven wij u 5 dagen liefde en alternatieve muziek. Dit dankzij een unieke en eclectische line-up die ze vandaag verder vervolledigen met onder anderen een nieuwe headliner op de Last Arena: de peetvader van de electro swing Parov Stelar, een echte machine die elk publiek aan het dansen weet te brengen.

De Canadees Rezz, de leider van de Bass Music neemt voor het eerst de hoofdrol in de Red Bull Elektropedia Balzaal. Zaterdag voegen we SaSaSaS toe, een waar guerrillaleger die de drum’n’bass-jungle in de UK in lichterlaaie zet.

In ‘la Petite Maison dans la Prairie’ zijn we trots om de live-show aan te kondigen van Apparat. De Berlijnse solo-producer en dancefloor killer zal voor het eerst optreden op Dour net zoals de Californische genieën The Internet, die behoren tot de meest opwindende hiphopartiesten van het laatste decennium.

Aan de zijde van de indiemuziek, voor degenen die nood hebben aan gitaren, voegen we Fontaines D.C. toe, een van de meest belovende figuren in de Ierse scene, de begaafde Gus Dapperton uit New York, Jimothy ook gekend als het vlijmscherpe mes uit de rap scene van Camden, de gouden R&B van Ama Lou, de glinsterende en luide Hot Snakes, de pop van Boy Pablo, de geweldig wilde en kwade post punk van de Viagra Boys en het project Namdose, die het trio uit Brussel BRNS samenbrengt met het Franse duo Ropoporose.

Dour Festival blijft aan de voorhoede van ontdekking en verkenning van subgenres. Vandaag bevestigen ze de komst van de melomaan en gold digger Habibi Funk, de terugkeer van Aurel die een oude bekende is uit de nationale rockscene, Alfa Mist uit Londen mengt jazz met alternatieve hip-hop en soul en Fatima de Zweedse soul/RnB ster. De producer Le Motel uit Brussel brengt zijn VJ Antoine De Schuyter mee om zijn nieuwe audiovisuele show voor te stellen. Het Schotse Dj-wonder Denis Sulta vervoegt ons ook, net zoals La fraîcheur die onstopbare marathonsets brengt, het Napolitaanse duo uit Berlijn Nu Guinea, de Tunesische Dj en producer Deen Abdelwahed die haar nieuw live-optreden ‘Khonnar’ komt presenteren en de Amsterdamse Dj Marcelle die ervan houdt om haar sets op te bouwen met Afrikaanse, dub en elektronische muziek. Dour Festival nodigt daarnaast ook een van de meest intrigerende Dj’s van dit moment uit: Dj Seinfeld, net zoals de muzikant en resident Dj van Montréal Project Pablo en de Koreaanse zangeres, rapper en house en techno Dj 박혜진 park hye jin !

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login