Geen widgets gevonden in de zijbalk

In april 2019 viert Tokio Hotel 15 jaar live optredens, met een gloednieuw showconcept als eerbetoon aan hun fans overal ter wereld. De set wordt een weerspiegeling van hun boeiende carrière en heeft ook enkele gigantische verrassingen in petto, zeker voor de fans van het eerste uur. En uiteraard brengt het viertal ook alle nieuwe muziek van het album dat in 2019 verschijnt!

Dat hun muziekkunst blijft evolueren, lijdt geen twijfel en de band vernieuwt en groeit voortdurend. In 2019 releaset de band zijn zesde studioalbum. Hun unieke erfgoed bestaat uit internationale hits en een zeer persoonlijke reis doorheen twee decennia muziekgeschiedenis. De vier heren zullen hun fans vergasten op hun volledige repertoire, van hun debuut in 2005 tot het gloednieuwe album, dat in 2019 wordt gereleaset. Zanger Bill: “Een magische ervaring vorige zomer inspireerde ons voor het showconcept, we verwennen onze fans met een wel heel speciale Tokio Hotel-setlist.”

Hun kernprincipes – heel persoonlijke composities en een open geest voor nieuwe geluidservaringen – staan nog steeds hoog in het vaandel en Bill, Tom, Gustav en Georg kozen ook nu niet voor de gemakkelijkste weg. Integendeel zelfs: ze schuwen geen enkel risico voor hun carrière zonder weerga. Niet alleen in hun muziek, maar ook op visueel vlak durft Tokio Hotel grenzen verleggen en het buitenbeentje zijn. Het kwartet werd internationaal bekend om zijn buitengewone live producties en visuele meesterwerken met een canvas van fascinerende soundscapes. Vooral Bill is de scheppende kracht achter de opvallende kostuums, de adembenemende podiumaankleding en de zweverige lichtshows, die zonder uitzondering verrassend en gedurfd zijn.

Net zoals hun ongewone carrière: Bill, Tom, Gustav en Georg verlieten hun kleine thuisstad om een internationaal fenomeen te worden, Tokio Hotel genaamd. Tegen alle verwachtingen in kregen ze meer dan 110 internationale en nationale onderscheidingen: de US MTV VMA Moonman, vijf European Music Awards, vier MTV Latin Music Awards en ook de MTV Japan Music Award. Wereldwijd werden meer dan 10 miljoen albums verkocht, met platina in 68 landen. Een half miljoen mensen verzamelde bij de Eiffeltoren om de excentrieke en verbazingwekkende show van Tokio Hotel te kunnen bijwonen.

“Ik kijk niet vaak naar het verleden, maar als ik het doe, is het met vreugde en nostalgie. Als ik naar de toekomst kijk, voel ik nog dezelfde melancholie als toen ik 13 was en in mijn kinderkamer droomde van concerten op grote podia wereldwijd. In deze nieuwe show blikken we terug én vooruit. Het wordt een té gek avontuur.“

TICKETS

Door Peter