Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 12, 13 en 14 juli 2019 vieren liefhebbers van punk- en garagerock; rockabilly; surf; rock-‘n‘-roll en van aanverwante muzikale genres weer hun jaarlijkse hoogmis. Dat weekend vindt namelijk de 44e editie van Europa’s meest authentieke, sfeervolle en sympathieke festival plaats op Poeyelhei Gierle nabij Turnhout: Sjock, het best bewaarde geheim van alle Benelux festivals.

 Vandaag maakt de organisatie met THE HIVES (Swe) een eerste headliner bekend. Verder laat Sjock ook de komst weten van volgende rawk ’n roll acts: The Goddamn Gallows (US), Los Chicos (ESP), The Schizophonics (US), Charlie Thompson (UK), The Kokomo Kings (SWE), Steal Shit Do Drugs (US), The Scarecrows aka (UK)

Sjock: drie dagen, drie podia en lage bierprijzen

Sjock, het oudste nog bestaande alternatieve én onafhankelijke festival van België viert komend jaar zijn 44e verjaardag en is al sinds jaar en dag een initiatief van de vrijwilligers van Jeugdhuis ’t Hoekske in Gierle. Het is de oervader van festivals als Groezrock, Jera On Air, Speedfest en ScumBash. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote R centraal staat. Sjock scheidt zich af van de mainstream-waanzin en kiest bewust voor rock-‘n ‘-roll in de originele betekenis van het begrip.

Vandaag de dag is Sjock dé ontmoetingsplaats voor rockabilly’s, psychobilly’s, hillbilly’s maar ook voor vetkuiven, tattoos, erotiserende netkousen, dito decolletés en voor iedereen die rock-‘n ‘-roll een warm hart toe draagt.

De line-up tot nu toe : The Hives (SWE), CJ Ramone (USA), Booze and Glory (UK), The Goddamn Gallows (USA), The Delta Bombers (USA), The Briefs (USA), Electric Frankenstein (USA), Los Chicos (ESP), The Schizophonics (USA), Charlie Thompson (UK), The Country Side of Harmonica Sam (SWE) , The Kokomo Kings (SWE), Steal Shit Do Drugs (USA), Thee Scarecrows aka (UK), Los Torontos (ESP).

Meer namen voor de drie podia van Sjock (te weten Main Stage, Titty Twister en Bang Bang Stage) worden komende tijd bekendgemaakt.


Tickets gaan begin 2019 in verkoop!

Door Peter