Geen widgets gevonden in de zijbalk

De vierde editie van W-FEST (15 tot 18 augustus) geeft zijn headliners prijs. Het festival zet voornamelijk iconen uit de jaren ’80 in de verf en pakt ook dit jaar uit met verrassende namen. The Human League (UK) scoorde hits metDon’t you want me en Being Boiled, Jimmy Sommerville (UK) was, eerst metBronski Beat, later met The Communards een hitmachine en Tony Hadley brak potten bij Spandau Ballet (UK). De vierde headliner is topper Echo & The Bunnymen (UK, The Cutter, Killing Moon, Lips Like Sugar). Deze vier tenoren uit de jaren ’80 worden in augustus 2019 herenigd met tal van oude bekenden, want ook The Stranglers, Killing Joke, Nik Kershaw en Howard Jones zullen – samen met nog vele anderen uit dezelfde generatie – op deze hoogmis van de eighties muziek niet ontbreken.)

Laatste optreden ooit

Red Zebra met Peter Slabbynck zorgt samen met Allez AllezLavvi EbelSiglo XX en Schmutz voor het Belpopgehalte. Wie de wavers van Siglo XXMerciful Nuns en het iconische Nitzer Ebb voor de laatste keer live aan het werk wil zien, moet zich naar Waregem reppen. De line-up van W-FEST valt met deze namen in een definitieve plooi. In totaal programmeert het festival, op verschillende podia tussen 15 en 18 augustus meer dan zeventig namen. Nieuw dit jaar is de Olivier Daout-stage (genoemd naar wijlen Olivier Daout, van dag één een grote fan van W-FEST), waarop meer intieme ‘living room’ concerten plaatsvinden.

Nieuwe locatie

Na drie edities, waarbij de laatste editie goed was voor 30.000 bezoekers, verhuist W-FEST naar de site om en rond Waregem Expo. Organisator Erik De Ridder: “Om kampeerders en bezoekers het maximale comfort te garanderen en de toekomst van het festival veilig te stellen, hebben we de verhuis naar Waregem met beide handen aangegrepen, een opportuniteit die we niet konden laten liggen. De link met de regio wordt versterkt, het terrein bevindt zich op amper 15 km van de vorige locatie en de streek is per slot van rekening de bakermat van de Belgische New Wave. We torpederen de bezoeker naar zijn jeugdjaren op een locatie die daar akoestisch voor werd ingericht. Ook de bereikbaarheid wordt beter. De festivalsite is gelegen vlakbij afrit 5 van de E17, het station is op wandelafstand.”

Beleving primeert

W-FEST pakt uit met een pak nieuwe initiatieven zoals Wireless Wave, waarbij bezoekers kunnen opteren om via een hoofdtelefoon, weg van de drukte en op een LED-scherm naar optredens te kijken. Om de beleving van het festival op de spits te drijven, staat een Bedroom Experience met live streaming op het programma. Een wellness center sterkt de innerlijke én uiterlijke mens en een New Wave-kunstveiling, alsook de Molecule Ride for Charity (wielerwedstrijd) brengen geld in het laatje voor enkele goede doelen. Op de festivalsite kan je elektrische fietsen & motoren testen, stappen in een flightsimulator, in een reuzezetel naar iconische films uit de jaren ’80 kijken of helemaal lossgehen in het Lunapark. Vier dagen lang wordt de belevenis muzikaal overgoten door Eighties dj’s.

TICKETS & INFO

Door Peter