Geen widgets gevonden in de zijbalk
Rock Werchter kan vandaag alweer een headliner voor de komende editie aankondigen. Mumford & Sons komen op zaterdag 29 juni naar het Festivalpark. De prachtige single ‘Guiding Light’, de voorloper van het nieuwe album ‘Delta’ dat op 16 november uitkomt, heeft al vele harten veroverd. Mumford & Sons zijn uitblinkers. Ze schrijven de mooiste songs. Hun optredens zijn nooit minder dan grandioos. Het wordt een weerzien waar hard naar uitgekeken zal worden.
Vorige week werd reeds bekend gemaakt dat The Cure op vrijdag 28 juni op Rock Werchter 2019 speelt. Het festival vindt volgend jaar plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. De ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober om 9u via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Meer namen voor Rock Werchter 2019 volgen snel.
Mumford & Sons zijn van bij de start een huis van vertrouwen. De wereld zit duidelijk te wachten op hun frisse mix van bluegrass, folk en rock. De aftrap ‘Sigh No More’ (2009) verkoopt in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten alleen al meer dan drie miljoen stuks. Opvolger ‘Babel’ is het snelst verkopende album van 2012. Mumford & Sons winnen voor ‘Babel’ in 2013 de prestigieuze ‘Grammy Award for Album of the Year’. Op ‘Wilder Mind’ (2015) gaat de groep van akoestisch naar elektrisch en wordt het geluid gespierder. Mumford & Sons vieren in 2019 hun eerste decennium met het nieuwe album ‘Delta’. Daarop keert de groep terug naar een meer intiemere, akoestischere sound. Toch blijven ze hun muzikale horizonten verbreden. Mede dankzij de geweldig energieke concerten die ze overal ter wereld spelen in de grote zalen en op de grootste festivals, is Mumford & Sons uitgegroeid tot één van de meest opmerkelijke bands van vandaag. Meer weten? Surf naar www.mumfordandsons.com.

Door Peter