Geen widgets gevonden in de zijbalk

Cat Power, voluit Charlyn Marie Marshall, Amerikaanse singer-songwriter komt samen met band op vrijdag 26 oktober naar Ancienne Belgique haar nieuw album‘Wanderer’ voorstellen.

Marshalls muzikale stijl laveert in het gebied van lo-fi/indierock met een bluesy ondertoon en geen twee albums van haar klinken hetzelfde.

Haar grote doorbraak vierde ze in 1998 met het album ‘Moon Pix’, dat door de pers met louter vier- en vijf sterren recensies werd beloond. In 2003 nam ze het intieme album ‘You Are Free’ op, een album met eigen werk waarop onder andere Eddie Vedder en Dave Grohl meespeelden.

Uiteindelijk won Cat Power met ‘The Greatest’ uit 2006 de harten van het grotere publiek én de Shortlist Music Prize (als eerste vrouw ooit). ‘Sun‘, haar laatste album uit 2012, is een passionele popplaat gedrenkt in elektronica en met de finesse van een rasechte singer-songwriter.

In oktober 2018 brengt ze haar nieuw album ‘Wanderer’ uit. Voor dit album heeft ze onder andere samengewerkt met recente tourmate Lana Del Rey. Op 17 april stonden ze nog samen in het Sportpaleis.

Wanderer’s 12 tracks encompass “my journey so far,’  says Marshall. ‘The course my life has taken in this journey – going from town to town, with my guitar, telling my tale; with reverence to the people who did this generations before me. Folk singers, blues singers, and everything in between. They were all wanderers, and I am lucky to be among them.’

Cat Power is een intigrerende artieste die alle bochten van haar muziek verkent, wat zonder twijfel resulteert in een memorabele avond in Ancienne Belgique. De liedjes van Power zijn karaktervol, tekstueel beklemmend, rauw en avontuurlijk. Op het podium blijft de eigenzinnige singer-songwriter eveneens onvoorspelbaar, wat haar tot een van de meest uitdagende liveacts heeft gemaakt. De ticketverkoop start nu vrijdag om 10u via abconcerts.be.

Door Peter