Affiche voor Afro-Latino is compleet!

afro-latino-2018

De headliners op zondag, de GIPSY KINGS en INNER CIRCLE, zullen vooral een ouder publiek aanspreken. Op vrijdag en zaterdag kiest Afro-Latino vooral voor jonge headliners die momenteel allemaal hoge toppen scheren! Kijk maar naar deze nieuwe namen voor de 20e editie van het Afro-Latino Festival!

Vrijdag 13 juli: ALVARO SOLER – MR. VEGAS – TEME TAN – BUSCEMI & FRIENDS – DUBBEEZ – RAKKA – DRIGAO – HIGH GRADE SOUND – CROMANTY SOUND – BEATSTREET SOUND – MORE VIBES CREW
Zaterdag 14 juli: KONSHENS – GRUPO EXTRA – PISO 21 – MARINAH (OJOS DE BRUJO) – BOKA DE BANJUL – NATTALI RIZE – THE HEATWAVE – SOUL SHAKERS – RAGGAMUFFIN WHITEMAN – DJ LASS – D-MASTA – DJ ABENA – NINETYTWO – TWIN ROOT – IVORY SOUND
Zondag 15 juli: GIPSY KINGS & CHICO – INNER CIRCLE – BARBARO FINES Y SU MAYIMBE – DE PALENQUE A MATONGE – SONDELVALLE – POW POW – TEAM DAMP – TLP – PRINCESS FLOR – GOODFELLAZ – D-ONE -TEMPEST SOUNDSYSTEM

De Early Bird ticketprijzen zijn nog slechts enkele dagen actief (vrijdag 35 euro, zaterdag 45 euro, zondag 25 euro en een combiticket aan 85 euro). Vanaf zaterdag 2 juni 2018 worden de reguliere voorverkoopprijzen gehanteerd:  voor vrijdag 40 euro, zaterdag 50 euro, zondag 30 euro en voor een combi 95 euro. De vermelde ticketprijzen zijn steeds inclusief alle kosten!
De tickets zijn momenteel enkel online te koop via www.afro-latino.be en via onze Facebookpagina, www.facebook.com/afrolatinofestival.  Vanaf begin juni zijn tickets ook beschikbaar in de winkels vermeld op onze website.

ALVARO SOLER

We weten niet wat ze in het eten doen van Alvaro Soler, maar deze jonge getalenteerde songschrijver heeft alweer een internationale hit te pakken. Na ‘El Mismo Sol’, ‘Sofia’ en ‘Animal’ scoort nu ‘La Cintura’ internationaal in de hitlijsten.
Alvaro Soler werd in 1991 geboren in Barcelona, samen met zijn Duitse vader en Spaans-Belgische moeder verhuisde hij op zijn tiende voor enkele jaren naar Japan, waar hij piano leerde spelen. In 2008, op zijn zeventiende, keerde hij terug naar Barcelona en richtte hij er samen met zijn broer de Indieband ‘Urban Lights’ op, met best wel wat succes in Spanje. In 2014 koos Alvaro Soler voor een solocarrière en een Spaans repertoire. Het eerste internationale succes volgde meteen in 2015 met de zomerhit ‘El Mismo Sol’, een song die in de meeste Europese landen een hit werd.
In 2016 volgde alweer een internationale hit met ‘Sofia’, in 2017 ‘Animal’ en nu is het weer prijs met ‘La Cinture’. Alvaro Soler staat garant voor latin pop van hoge kwaliteit waarbij hij en zijn band vaak gebruik maken van traditionele instrumenten zoals ukelele, marimba, accordeon, fluit of de flamencoklap. Meezingen is de boodschap! Op vrijdag 13 juli staan Alvaro Soler en zijn bandleden live op Afro-Latino voor hun enig festivaloptreden dit jaar in ons land!

GRUPO EXTRA

Het is uitzonderlijk om als naar Zwitserland uitgeweken Dominicanen internationaal door te breken in een latingenre zoals bachata. Grupo Extra is daar wonderwel in enkele jaren tijd in geslaagd. Hét bewijs dat je als topmuzikanten het overal in de wereld kan waarmaken.
Wat ‘Grupo Extra’ juist zo aanstekelijk maakt is hun eigen typische urban sound, bachata urbano, zeker één van hun belangrijkste troeven van hun internationaal succes, naast hun sterke liveperformance on stage. Tel daar nog het artistiek vernuft van leider Fidel Perez bij, die eerder al voor het succes van de legendarische bachataband Aventura zorgde.
Met kleppers zoals ‘Quiero Fiesta’, ‘No Se Como Me Enamore’, ‘Me Emborrachare’ en hun meest recente ‘Hoy Se Babe’ krijgen ze elke vloer vol! Na concerten op meerdere grote Europese latinfestivals hebben ze als headliner ook al succesvolle tournee’s achter de rug in de VS, de Caraïben en Zuid-Amerika. Kortom, hoog tijd dat ze ook Afro-Latino komen platspelen. Ja, u raadt het goed: dit wordt een topper!

PISO 21

Deze band werd in 2007 opgericht in Medellin, Colombia maar brak pas in 2014 echt door in Zuid-Amerika en in de VS. De eerste jaren blijken achteraf wel een zegen, geven ze toe. Het gaf hen tijd om te groeien. Inmiddels hebben ze een fanbase van vooral een jong publiek opgebouwd, zowel in Latijns-Amerika, de VS en in Europa. Piso 21 betekent trouwens ‘de 21ste etage’, refererende naar een 21 verdiepingtellend bekend gebouw in Medellin.
In 2014 brachten ze hun eerste hit uit, ‘Suele Suceder’, samen met reggaetonster Nicky Jam. In 2016 volgde ‘Me Llamas’ een nieuwe klepper samen met Maluma. Daarna kwamen de hits aan de lopende band met onder meer ‘Besandote’, ‘Dejala Que Vuelva’ en nu recent ‘ Te Amo’.
Viva Colombia! Viva Piso 21! Voor het eerst in België op Afro-Latino!

TEME TAN

Le nouveau Stromae est arrivé! Tanguy Haesevoets, beter bekend als Témé Tan, werd geboren in Congo, woonde en studeerde in Wallonië, Vlaanderen, Japan, Andalusië en reisde ook door Zuid Amerika en maakt nu van ‘melting pot’ Brussel zijn thuis.
Témé Tan is een ‘one man band’ die als een duizendpoot tussen zijn loops, samples en instrumenten door weet te zingen, dansen en entertainen. Met een eigen sound die kris-kras grasduint uit alle werelddelen en vooral dient om te dansen pakt hij elk publiek in. Zijn song ‘Ca va pas la Tête’ is te horen in de game FIFA18, en dan heb je het eigenlijk internationaal al gemaakt tegenwoordig. Maar wees gerust, hij heeft meer in zijn mars. Let maar op: hij wordt een grote!

THE HEATWAVE

Er is een festival in Boom dat elk jaar beweert dat ze de ‘madness’ brengen, maar dan hebben ze UK’s best bashment sound nog nooit aan het werk gezien! Uiterst strakke dancehall, jungle en dubstep fabriceert dit Britse top DJ-duo, like you never seen before! Na het concert van Konshens zorgt The Heatwave voor een grandioze afterparty in de Island Jam! Don’t be late!

BOKA DE BANJUL

Na talloze nachtelijke jamsessies besloot griot Ebou Gaye Mada in 1999 zijn eigen band op te richten, met als naam Boka de Banjul. Ebou speelt percussie en zingt, of zeg maar rapt, kebetu genaamd. Kebetu klinkt zo krachtig dat je het drukkende belang van de boodschap gewoon kunt voelen. Dat geldt ook voor de snelle harde slagen op de talking drums.
Ze combineren afrobeat, mbalax met ook wat rock en jazz. Een heerlijke mix om lekker los op te gaan.

THE MIGHTY POW POW MOVEMENT

The Mighty Pow Pow Movement is sedert 1990 actief en is zowat de beste en meest gevraagde soundsystem van Europa! Als geen ander weet Pow Pow een tent in lichterlaaie te zetten. Al enkele jaren krijgen ze van Afro-Latino de eer om het festival met een energiek slotakkoord af te sluiten… en dit jaar is dat niet anders.

SONDELVALLE

Helemaal uit Chili strijkt deze band eindelijk nog eens neer in ons Belgenland, voor het eerst in Vlaanderen trouwens. Opgericht in 2014 zorgt deze zotte bende voor pikante en fijngesnede cumbia en guachaca.
U mag één keer raden: stilzitten hoort er bij deze gasten niet bij! Weeral feest!

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login