Een nieuwe single van Alice in Chains na 5 jaar stilte!

alice-in-chains

ALICE IN CHAINS (zanger/gitarist Jerry Cantrell, drummer Sean Kinney, bassist Mike Inez en zanger/gitarist William DuVall) hebben ‘The One You Know’ uitgebracht, de eerste nieuwe song in 5 jaar – beluister/koop de song HIER of bekijk de door Adam Mason geregisseerde video HIER.

‘The One You Know’ is de eerste song uit het nieuwe album van de band, hun eerste voor hun nieuw label BMGCantrell besprak het langverwachte album in een recent interview en zei: “It’s a record we haven’t done yet, but it’s also a record that has all the elements of anything you would expect from us. It’s got our fingerprint. And we’re really proud of the material we wrote and the performances we captured. There’s some really heavy sh*t, some really ugly stuff, some really beautiful stuff, some weirdo trippy sh*t…it’s good.”  Wat betreft de lange tijdspanne tussen de albums, voegt hij eraan toe: “We wait until we’re ready and until we have material that’s up to the Alice In Chains standard and then we do what we do. This is the racket we make when we get together.”

Het album waarvan de titel nog onthuld moet worden is het derde Alice In Chains’ studio album dat werd opgenomen met producer Nick Raskulinecz en sound engineer Paul Figueroa na ‘The Devil Put Dinosaurs Here’ uit 2013 en ‘Black Gives Way To Blue’ uit 2009, beiden erg succesvolle platen. ‘The Devil Put Dinosaurs Here’ behaalde een nummer 2 positie in Billboard’s Top 200 chart en een nummer 1 in Billboard’s Alternative Album charts, Top Rock Albums, Hard Rock Albums charts en de iTunes Rock Album Chart. ‘Black Gives Way To Blue’ behaalde een 5de plek in Billboard’s Top 200.

Alice In Chains zijn momenteel op wereldwijde tour die hen door Noord-Amerika en Europa zullen voeren. De data staan hieronder vermeld en de ticketinformatie is HIER te vinden.

In de loop van hun opmerkelijke carrière hebben Alice In Chains meerdere Grammy-nominaties verzameld, meer dan 30 miljoen albums over de hele wereld verkocht en een diehard internationale fanbase opgebouwd. Ze blijven een van de meest succesvolle en invloedrijke Amerikaanse rockbands aller tijden.

You must be logged in to post a comment Login