Geen widgets gevonden in de zijbalk

Na The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J, Paul Kalkbrenner en een honderdtal andere namen, staat er opnieuw een salvo producers en DJ’s klaar die de programmatie afsluit van Red Bull Elektropedia Balzaal.

Voor woensdag schonken we Diplo een carte blanche die hij al gebruikte om Mr. Oizo toe te voegen aan de line-up. Nu nodigt hij zijn vriend van Major Lazer uit, The Jillionaire en PNL’s producer uit Lyon King Doudou die zijn gelijke niet kent om de dansvloer af te breken en bij het maken van dancehall riddims. Daarnaast bracht hij jullie een strijd met Jubilee b2b Madam X om het feest voort te zetten.

Donderdag staat volledig in het teken van drum ’n bass. Verschillende namen vullen da alreeds verleidelijke lijst (Black Sun Empire, Noisia, Macky Gee,…) aan: Baz & Simplistix [feat. Mc Seko], Frankee x Joe Ford [feat. IC3], Eatbrain League [(Jade b2b Agressor Bunx b2b L 33 ft Coppa)] en ten slotte Mefjus [met Maksim MC].

Vrijdag hebben we de grote eer om Stephan Bodzin te verwelkomen met een live show, hij sluit zich aan bij zijn reeds aangekondigde Duitse kameraden Pan-Pot en Recondite. De rest van het programma is waanzinnig met de Nederlandse Steffi, het Belgische duo goldFFox, de Chicago queen Honey Dijon en de meesterlijke producer Daniel Avery uit Engeland.

Zaterdag hebben we opnieuw een majestueuze Balzaal met Goldfox en Marvin & Guy die zich aansluiten bij de kathedraal van licht en geluid. Die dag gaan ze vooraf aan Adriatique, Mind Against, Kollektiv Turmstrasse, Dave Clarke en Boys Noize [dj set].

We sluiten het programma van zondag af met 2 nieuw Belgische namen, beiden bestormen ze de technoscene van het land: de 20-jarige Brusselaar Cellini en de Antwerpenaar Farrago. Ze vervoegen onder anderen Amelie Lens, eveneens uit Antwerpen, Dax J, Rødhåd, Robert Hood en Ben Klock.

Tickets en overnachtingen zijn te koop via onze online ticket shop tickets.dourfestival.be

Door Peter