The War On Drugs en Dua Lipa op dag 1 van Pukkelpop!

pukkelpop-2018

Na hun triomftochten in Vorst Nationaal en Lotto Arena vorig jaar kon het bijna niet anders: The War On Drugs komt opdonderdag 16 augustus naar Pukkelpop. En ook de populaire popprinses Dua Lipa staat die dag op onze affiche.

Kendrick Lamar was al bekend, morgen volgt nog meer Pukkelpopnieuws!

The War on Drugs:
De band is in 2005 opgericht in Philadelphia door gitarist Kurt Vile en zanger/gitarist Adam Granduciel. Nadat ze samen in 2005 een ep uitgebracht hebben, werd de band versterkt met toetsenist/drummer Charlie Hall, drummer Kyle Lloyd (die kort erna vervangen werd door Mike Zanghi) en bassist David Hartley. De band heeft haar debuutalbum Wagonwheel Bluesuitgebracht in 2008. Niet lang daarna verliet Vile de band om aan zijn solocarrière te werken. Sinds 2014 is de band verder versterkt met saxofonist Jon Natchez en gitarist Anthony LaMarca. Met Granduciel als frontman heeft de band sindsdien drie albums uitgebracht: Slave AmbientLost in the Dream en hun nieuwe album “A Deeper Understanding”.

Dua Lipa:
Twee jaar geleden passeerde de toen 21-jarige Dua Lipa de eerste keer langs de Pukkelpopweide. Ook al was haar eerste album nog niet eens klaar en had ze nog maar één hit gescoord met ‘Be The One’. De fans in de bomvolle Dance Hall lustten er flink pap van. En gelijk hadden ze: Dua Lipa versmelt Christina Aguilera, Lady Gaga met de breekbaarheid van Amy Winehouse in één dijk van een stem. Hoeveel méér zoetgevooisde verwennerij moeten je trommelvliezen nog krijgen? We zijn nu een debuutplaat vol hits, een paar BRIT-Awards en een handvol verschijningen in toonaangevende eindejaarlijstjes verder. En dan kan je wel stellen dat er een nieuwe popprinses geboren is.

You must be logged in to post a comment Login