The Residents op 8 november naar Het Depot!

img_1072

Na 48 jaar en zo’n zestig albums weet tot op vandaag nog niemand wie The Residents zijn. Gehuld in een waas van mysterie zag niemand immers ooit hun gelaat. Sinds de release van hun debuut ‘Meet The Residents‘ in 1972 positioneerde de band zich als één van de meest populaire undergroundacts ter wereld.

Typisch voor The Residents is dat ieder album anders is. Nu nog duiken titels als ‘The Third Reich ’n Roll’ en ‘Commercial Album’ steevast in lijstjes van eigenzinnige, maar tegelijkertijd onverwoestbare klassiekers op. De band wist een eigen stijl weten te creëren die vaak met de term ‘anti-muziek’ aangeduid wordt. Zo bevat het album ‘Commercial Album’ bijvoorbeeld veertig tracks van één minuut en vormt het een overduidelijke parodie op de commerciële popmuziek.

Deze Amerikaanse avantgardistische popband staat bekend omwille van hun opvallende shows met veel visuals. Kortom: u weet waarheen op 8 november.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login