Fun Lovin’ Criminals op 12 mei 2018 naar Ancienne Belgique!

flc
Met 24 jaar trouwe dienst op de teller, maakt Fun Lovin’ Criminals deel uit van het selecte groepje bands die na al die jaren overeind weten te blijven en wereldwijd optredens blijven verzorgen met dezelfde overgave en energie als in hun beginjaren. Hugh ‘Huey’ Morgan, Brian ‘Fast’ Leiser en Frank Benbini maken op 12 mei hun opwachting in Brussel voor een concert waarbij geen enkele rechtgeaarde rockfan mag ontbreken.
Fun Lovin’ Criminals werd opgericht in 1993 en dankt zijn succes aan een unieke cocktail van alternatieve rock, hiphop, jazz, reggae, blues, soul en funk. Een explosieve mix die helemaal openbloeit met hun reeks van zes opmerkelijke platen, uitgebracht tussen 1996 (‘Come Find Yourself’) en 2010. Het trio doet zich opmerken met hun debuutplaat en de single “Scooby Snacks”, waarin ze gebruik maken van dialoogsamples uit Pulp Fiction en Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. U2 neemt hen daarop mee als voorprogramma tijdens de ‘PopMart’-tournee. FLC stapelt de successen op in de nasleep van hun single “Korean Bodega” uit hun magnifieke tweede album ‘100% Colombian’ uit 1998. Ook in de 21ste eeuw gooien ze hoge ogen met ‘Loco’ (2001) en de gelijknamige single die de hitlijsten bestormt. Daarop volgen nog ‘Welcome To Poppy’s’ (2003), ‘Livin’ in the City’ (2005) en hun recentste langspeler ‘Classic Fantastic’ (2010).
Vandaag is er sprake van een nieuw album, maar het is vooral live dat we uitkijken naar de terugkomst van FLC! Na de aankondiging van een Engelse concertreeks zetten de Fun Lovin’ Criminals de festiviteiten ook verder op het Europese vasteland! Mis hun passage op zaterdag 12 mei 2018 in de Ancienne Belgique niet! De ticketverkoop start op vrijdag 28 juli om 10u.

You must be logged in to post a comment Login