Geen widgets gevonden in de zijbalk

Richard Ashcroft, Section Boyz, Equal Idiots, blackwave., Merdan Taplak Orkestar en The Lighthouse vullen het programma van Crammerock verder aan. Op de affiche sierden al onder andere Bloc Party, Steve Aoki, Goose, White Lies, Flogging Molly en Tourist LeMC. Het festival vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september in Stekene. Van de 48 acts zijn er intussen 24 gekend. Meer namen volgen later. Alle info op crammerock.be.

Richard Ashcroft kennen we natuurlijk als frontman van The Verve. De Britpoplegende is verantwoordelijk voor tijdloze klassiekers als ‘Bitter Sweet Symphony’, ‘The Drugs Don’t Work’ en ‘Sonnet’. Zijn meest recente solo-album ‘These People’ verscheen in 2016. Over zijn concert van afgelopen vrijdag op het Cactusfestival schreef De Morgen: “Als er al één optreden was waarbij we beurtelings ontroerd, euforisch, opgewonden of gehypnotiseerd raakten, dan wel dat van Richard Ashcroft.”

Section Boyz is een opvallende naam uit de Britse rap scene. Deze Londense jongens overstijgen met gemak de hype die ze zelf ontketend hebben. Overal waar ze komen worden hun aanstekelijke lyrics woord voor woord meegezongen. Drake en Skepta zijn fan!

Eén jaar na de overwinning in De Nieuwe Lichting deelt Equal Idiots nog steeds stevige garage-kopstoten uit in De Afrekening. De single ‘Put My Head In The Ground’ stond wekenlang bovenaan de lijst met favorieten van de Studio Brussel-luisteraar. Na de recente release van debuutalbum ‘Eagle Castle BBQ’ is het duo uit Hoogstraten helemaal klaar voor een drukke festivalzomer.

The Lighthouse scoorde in dezelfde talentenwedstrijd met de dansbare, aan Vampire Weekend verwante track ‘Hollywood’. blackwave., een Antwerps hiphopduo dat met jazzmuzikanten op het podium staat, klinkt als het Belgische antwoord op The Roots. Merdan Taplak viert dit jaar 10 jaar carrière en is kind aan huis bij het festival. Voor de gelegenheid trapt hij, mét zijn Orkestar, het festival feestelijk op gang op vrijdag 1 september.

Dagindeling

Wie op welke dag speelt is intussen ook terug te vinden op de festivalwebsite. Met op vrijdag: Richard Ashcroft, Steve Aoki, White Lies, Tourist LeMC, Crystal Fighters, Disciples, Hoodie Allen, J. Bernardt, Kraantje Pappie, Zak Abel, The Lighthouse en Merdan Taplak Orkestar. En op zaterdag: Bloc Party, Goose, Flogging Molly, Paul Weller, The Sore Losers, Warhaus, Absynthe Minded, Section Boyz, Tamino, Roméo Elvis x Le Motel, Equal Idiots en blackwave.

Tickets

De online ticketverkoop via crammerock.be gaat intussen hard. Aarzel niet te lang want de voorbije zes jaar was het festival steevast uitverkocht. Voor een weekendticket betaal je 55 euro. Een dagticket kost 35 euro. Kamperen is mogelijk vanaf een bedrag van 14 euro. Crammerock vindt plaats op 1 en 2 september 2017.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren meer dan vijftig bands op de drie podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een uitmuntend collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een opvallend ongedwongen sfeer. De vorige editie klokte het festival af op meer dan 32.000 bezoekers. Door zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken won het festival al verschillende awards.

Meer over Crammerock op crammerock.be.

Door Peter