Geen widgets gevonden in de zijbalk

Dour Festival heeft sinds het begin een hart voor vaderlandse artiesten, en in 2017 wordt daar onder geen beding van afgeweken. Dit jaar staan er ongeveer 50 Belgische artiesten op de verschillende podia.

Starten doen we met de hip hop-scene, waar de vaandeldragers Roméo Elvis & Le Motel en Caballero & JeanJass – naast hun reeds aangekondigde afzonderlijke optredens – op donderdag 13 juli een unieke en exclusieve show op de Last Arena geven: Bruxelles arrive met een hoop gastoptredens. Een éénmalige show, onder geen enkel beding te missen!

In de Jupiler Boombox vervoegt ADN 7.6 de reeds bevestigde Damso, Convok, Le 77 en Zwangere Guy. In het Labo komt Youssef Swatt de gelederen versterken.

De Belgische rock is behoorlijk stevig vertegenwoordigd dit jaar. We doen er nog een schepje bovenop met de komst van Millionaire! Na 12 jaar afwezigheid staat Tim Vanhamel (ex-dEUS, Evil Superstars, Eagles of Death Metal) weer op Dourse grond. De laatste maanden werden ook potten gebroken door Robbing Millions en Nicolas Michaux, die heel Europa hebben rondgereisd. Wuman en Glass Museum, twee oud-winnaars van onze rockrally , zijn ook van de partij. Verder zijn we erg blij met de komst van Mountain Bike, It It Anita, Le Prince Harry, Endz en Pale Grey – allen met een vers album onder de arm. Ook Animal Youth vervoegt de reeds aangekondigde AmenRa, Warhaus, BRUTUS, Mont-Doré, Supernaut, BAZART en Cocaine Piss.

Dat Amélie Lens, Charlotte de Witte, DkA, Murdock en One87 & MC Mush de Red Bull Elektropedia Balzaal in vuur en vlam komen zetten, dat wist je al. Ook de Brusselse DJ Mickey, The Offenders b2b Freeman, Raw District en Red D b2b Fabrice Lig zijn van de partij.

Tanguy Haesevoets aka Témé Tan komt de good vibes in het rond strooien, en Sysmo laat hun duivelse ritmes los op La Petite Maison dans la Prairie.

Tot slot: zoals de traditie het wil, wordt donderdag in de Dub Corner helemaal zwart-geel-rood: Sonik, Reggaebus Soundsystem en Metta Frequencies [live]. Uman en Atomic Spliff nemen de Last Arena voor hun rekening.

De 29e editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli 2017.

Tickets en overnachtingsmogelijkheden in The Village vind je op www.dourfestival.eu

 

Door Peter