Epica & Powerwolf op 1 februari @ Ancienne Belgique!

epica-powerwolf-ab

Na het wereldwijde succes van hun zesde album ‘The Quantum Enigma’, zet Epica een nieuwe stap naar voren. De getalenteerde symfonische rockgroep heeft namelijk de tracklist van een zevende meesterwerk onthuld. ‘The Holographic Principle’ is voorzien voor 30 september.

Het uitgelezen moment om meteen ook een nieuwe tournee aan te kondigen! De Nederlandse band laat weten dat ze daarbij niet alleen een passage in ons land voorzien in het voorjaar van 2017, maar ook dat ze vergezeld zullen worden van niemand minder dan Powerwolf! Een complete metalavond op het programma dus, op woensdag 1 februari in de Ancienne Belgique.

Epica heeft zich sinds 2003 weten opwerken naar een ereplaats in de internationale symfonische metalscene. In al die tijd heeft het Nederlandse zestal geen twee platen gemaakt die hetzelfde klinken. Sinds ‘The Phantom Agony’ (2003) is alles tussen black metal, power metal, gothic en klassieke muziek al de revue gepasseerd, en dat zowel in de studio als live. De flamboyante zanger Simone Simons wordt geflankeerd door Mark Jansen (gitaar, zang), Isaac Delahaye (gitaar), Coen Janssen (klavier), Arien Van Weesenbeek (slagwerk) et Rob Van der Loo (bas).

Samen zijn ze klaar om opnieuw op pad te gaan en dit dus in het gezelschap van Powerwolf!

Vijf energieke Duitsers die een mix van power metal en donkere teksten brengen, waarin weerwolven en vampiers steeds de hoofdrollen wegkapen. De groep werd eveneens in 2003 opgericht door Matthews en Charles Greywolf, en kreeg een nieuwe gedaante toen ze de excentrieke, maar uiterst charismatische nieuwe zanger Attila Dorn in hun midden verwelkomden. Hun debuut ‘Return In Bloodred’ kon bij de release in 2005 meteen rekenen op heel wat bijval van metalliefhebbers. Tien jaar later kwam hun zesde album ‘Blessed and Possessed’ op de markt. Naar aanleiding daarvan volgt een triomftournee, waarvan opnames in juli verschijnen op de cd/dvd ‘The Metal Mass Live’.

Een hoogavond voor de metal gegarandeerd, met deze double bill!

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login