Tove Lo op 12 maart naar Trix!

tove-lo

Liefde is niet makkelijk. Vraag dat maar aan Tove Lo. Ze herinnert zich haar eerste liefdesverdriet nog levendig. Zij naam was Erik en hij was adembenemend. Maar Erik viel op haar vriendin. Tove Lo was toen acht. Sindsdien heeft ze haar expertise in de hoogten en laagten van de liefde altijd verder uitgebouwd. Het is de bron van inspiratie voor de meeste van haar songs. ‘The Saddest Girl in Sweden’ wordt ze soms weleens genoemd. En ze houdt inderdaad van de duistere kant van het leven. Haar alom geprezen debuut ‘Queen Of The Clouds’ was dan ook een tsunami aan emoties. En of het nu de herkenbare teksten of de catchy popdeuntjes waren, haar singles ‘Habits (Stay High)‘ en ‘Talking Body‘, vonden meteen de weg naar de hitlijsten.

Haar internationaal succes opende deuren voor heel wat prestigieuze samenwerkingen. Tove Lo schreef mee aan en zong op o.a. ‘Close‘ van Nick Jonas, ‘Say It‘ van Flume, ‘Desire‘ van Years&Years en ‘Heroes‘ van Alesso. Ook op Coldplay’s ‘Fun‘ is ze te horen.

Intussen heeft de Zweedse popzangeres met ‘Lady Wood’ een tweede plaat klaar. Meer conflicterend, meer genuanceerd en meer feministisch. Het album is verdeeld in twee hoofdstukken: Fairy Dust en Fire Fade. “These are basically the emotional curves I go through when I’m chasing any kind of rush”, zegt ze. De Fairy Dust verwijst naar anticipatie, naar de adrenaline die zich opbouwt. Het geeft je vlinders in de buik. En de Fire Fade gaat over dat moment waarop de opwinding voorbij is. “Je voelt je een beetje ongemakkelijk en wil dat eerste gevoel opnieuw herleven”. Naar aanleiding van de nieuwe plaat trekt Tove Lo op een tournee, die op zondag 12 maart halt houdt in Trix.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login