The Jesus and Mary Chain op 18 april naar Ancienne Belgique!

jesus-mary-chain
Slechts een zéér select aantal groepen had zo’n invloed op de indie-muziek als The Jesus and Mary Chain… Ze blijven tot op vandaag een icoon voor elke rechtgeaarde alternatieve rockfan. Met hen maakt de band nu een langverwachte afspraak voor een blij weerzien. The Jesus and Mary Chain zal op 18 april op de planken staan in de Ancienne Belgique – nu al een absolute cultavond.
In 1985 schreven ze geschiedenis met de bezwerende melodieën en zwartgallige, oproerende teksten uit hun debuut ‘Psychocandy’. Met gierende gitaren à la Velvet Underground, een trash attitude en de bad boy-look breken ze al potten vanaf hun allereerste single “Upside Down”, die andere kleppers als “Some Candy Talking” en “Just Like Honey” voorafging. De groep wordt ook live berucht voor energieke optredens die doorgaans op een stevige vechtpartij uitdraaiden. Vijf albums droegen bij tot de legende van 1987 tot 1998, het jaar waarin de officiële scheiding volgde na een concert in Los Angeles, dat op zijn zachtst gezegd chaotisch genoemd kon worden. Het was nog maar het einde van hoofdstuk 1 in hun grootse avontuur.
In 2007 maken ze hun grote comeback op Coachella festival, waar Scarlett Johansson hen op het podium vervoegt voor een versie van “Just Like Honey” als duet. In 2012 kondigen de broers aan dat ze samen aan nieuwe nummers schreven, en nogmaals drie jaar later vieren ze de dertigste verjaardag van ‘Psychocandy’ met concerten over de hele wereld. Vandaag onthult The Jesus and Mary Chain de release van een langverwacht nieuw album. Op de planning staat ook een nieuwe tournee, die op 18 april halt houdt in de Ancienne Belgique. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 14 december om 10u.
shinola

You must be logged in to post a comment Login