There’s a new club in town! Nosta, de gloednieuwe concertwerking van Nijdrop.

nosta

Maak kennis met Nosta, de gloednieuwe muziekbunker in Opwijk. Via een rist clubconcerten en prikkelende reeksen gaat het vol voor durf en experiment. De eerste namen zijn Brihang, Robbing Millions en Dans Dans.
De zomer van 2016 bracht een opdoffer naar Opwijk. Nijdrop viel uit de boot tijdens de nieuwe ronde cultuursubsidies, ondanks een goede beoordeling. De centen voor de concertwerking tuimelden van meer dan €200.000 per jaar naar 0. Er werd gevloekt, er werd bezonnen en er werd de moed hervat. Nu is het huiswerk klaar, en wel in de vorm van een nieuwe club: Nosta.

De concertwerking is ondergebracht in een fonkelnieuwe vzw die zich meteen in het Clubcircuit nestelt. Nijdrop gaat verder als regionaal jeugdhuis. Nosta focust zich volledig op het muziekgebeuren met clubconcerten, themareeksen, artist talks, workshops, … De concerten huizen voornamelijk in het gebouw van Nijdrop, maar uitstapjes, samenwerkingen, lef en verdieping zijn meer dan ooit het doel.

Momenteel staan er negen concertavonden op het programma. Dit najaar nog komen Hydrogen Sea, het Malinese Terakaft (in het kader van Autumn Falls) en WWWater langs. Het voorjaar van 2017 biedt dan weer Dans Dans en SCHNTZL tijdens de openingsavond, Robbing Millions en West-Vlaamse woorddiamant Brihang op de hiphopreeks Sir Jees. Voor de muzikale avonturiers zijn er het Canadees ensemble Avec le Soleil Sortant de sa Bouche, het Slowaakse The Ills en Waals geweld La Jungle. Tot slot trapt de ontdekkingsreeks Sneakerz af met Rumours en Mantis.

www.nostamusic.be

You must be logged in to post a comment Login