Geen widgets gevonden in de zijbalk
“Um Chagga Lagga”. Dat is de vrolijke titel van Pixies’ nieuwe single, die een voorbode is van een langverwacht tweede post-reünie album! ‘Head Carrier’ verschijnt op 30 september en bevat twaalf splinternieuwe tracks. Een unieke mix van surrealisme, psychedelica, dissonantie en surf rock, geproducet door Tom Dalgety (Killing Joke, Royal Blood).
Ter ondersteuning van de nieuwe langspeler kondigt Pixies een Europese tournee aan die op 15 november wordt afgetrapt in Wenen. De band – Black Francis, Joey Santiago en David Lovering – verwelkomt officieel bassiste Paz Lenchantin in hun permanente line-up. Ze tourde al sinds januari 2014 mee met Pixies en droeg ook haar steentje bij op de opnames van ‘Head Carrier’.
Dé cultgroep van eind jaren ’80, begin jaren ’90 heeft sinds hun comeback in 2014 niet stilgezeten. Na een drukke festivalzomer, met o.a. een passage op Dour Festival, brengt Pixies een nieuwe langspeler uit én vertrekken ze op een Europese tour, die op vrijdag 25 november halt houdt in de Lotto Arena. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 8 juli om 10u.

Door admin