Geen widgets gevonden in de zijbalk

Hooverphonic bestaat twintig jaar, en dat vieren ze met de release van hun negende studioalbum ‘In Wonderland’; een collectie singles, met meerdere vocalisten.

In de twee decennia van haar bestaan verwerft Hooverphonic zich een legendarische status in eigen land. In België is de groep niet alleen een gekoesterd muzikaal instituut, maar ook al twintig jaar een ware hitmachine. Het succes van hun recente single, het funky Badaboum, met een opwindende glansrol voor de Franse zangeres Emilie Satt (cfr. Madame Monsieur, Oxmo Puccino, Benjamin Siksou…) is hiervan het zoveelste bewijs.

Als vanouds vormen bassist/programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts de creatieve kern van de groep. In de voorgaande twintig jaar werd Hooverphonic steeds gecompleteerd door een vaste gastvocaliste. Wanneer in 2015 een eind komt aan de samenwerking met Noémie Wolfs, besluiten Alex Callier en Raymond Geerts bij het maken van ‘In Wonderland’ tot een andere aanpak. Op het nieuwe album zijn meerdere stemmen te horen, zowel mannelijke als vrouwelijke, met verschillende timbres die elk nummer een eigen karakter geven.

Wie zijn nu die vocalisten die het album van elk hun eigen ‘kruiding’ voorzien? Drie van hen komen uit Londen. Zangeres/ celliste Janie Price, artiestennaam Bird, neemt de zang voor haar rekening van In Wonderland/ I Like The Way I Dance. Singer-songwriter Felix Howard zingt God’s Gift/ Moving. Ook Neil Thomasis een singer-songwriter, artiestennaam Litlo Tinz. Hij brengt samen met de eerder genoemde Française Emilie Satt Badaboum/ Cocaine Kids. Belgische en Nederlandse inbreng is er eveneens. Christa Jérôme (cfr. Marc Moulin, Starflam), half Haïtiaans trouwens, vertegenwoordigt België in Deep Forest/ Thin Line enTjeerd Bomhof, bekend van Voicst, Dazzled Kid en onlangs nog Dazzled Sticks, zingt Hiding In A Song/ Praise Be. Lucky Fonz III staat hem bij als background singer.

‘In Wonderland’ is een eclectische plaat, met als rode draad de melancholische strijkers die eigen zijn aan Hooverphonic. “Strijkers, een mens krijgt daar rap kippenvel van”, aldus Alex Callier. Van de tien liedjes op ‘In Wonderland’ zijn er namelijk negen met strijkers.

Je kan ‘In Wonderland’ HIER ontdekken op iTunes, Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play en Tidal.

De CD en LP zijn ook beschikbaar op Bol.com.

Hooverphonic live:

Door admin