Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nauwelijks tien dagen heeft het geduurd voor alle 10-DAY Passen aan het voordeeltarief de deur uit waren voor de vijftiende editie van het Brussels Summer Festival. De festiviteiten vinden dit jaar plaats van 5 tot 14 augustus. Nooit eerder wisselden de eerste de combi-passen zo snel van eigenaar!

En omdat goed nieuws nooit alleen komt, maken we bij deze meteen vijftien nieuwe namen bekend die deze zomer de affiche van ons stadsfestival zullen sieren.  Zo is er Balthazar, één van de beste Belgische bands van het moment, en onlangs nog bekroond met drie MIA’s, waaronder –uiteraard- ook die voor beste cd met Thin Walls, een plaat die nu al als een classic wordt beschouwd. Ook spannend : de komst van Emma Bale, de nieuwste Vlaamse sensatie die met Fortune Cookie, haar samenwerking met Milow, op dit eigenste moment in de nok van de Ultratop kampeert. In haar twintigjarig bestaan is Hooverphonic nooit gestopt met zichzelf voortdurend in vraag te stellen. Dat is niet anders op In Wonderland, de nieuwe cd die in de lente verschijnt én een nieuwe tournee inluidt, waar kernleden Alex Callier en Raymond Geerts voor het eerst omringd worden door meerdere zangers en zangeressen.

Maar er is meer. Het BSF is nog geen klein beetje trots dat we Cœur de Pirate hebben kunnen strikken. Met Roses, haar recentste half Frans, half Engelstalige plaat onderstreept de Canadese zangeres dat ze nog steeds brandt van ambitie als het erop aankomt melodieuze popsongs te bedenken. Ze krijgt op de affiche gezelschap van het Franse electrorockduo The Shoes, die opnieuw de baan op gaan met het uitmuntende Chemicals onder de arm.

Onlangs werd Baloji nog met lof overladen door de internationale pers omdat hij met zijn jongste EP 64 Bits & Malachite opnieuw zijn eigen muzikale grenzen had verlegd. Met een wiskundige precisie weet hij moeiteloos de juiste woorden te kiezen, en blijft hij zichzelf ook op muzikaal vlak vernieuwen. Dit jaar volgt eindelijk een nieuwe cd, en op de koop toe debuteert hij als filmregisseur. Kortom: feestje gegarandeerd. Nog reden tot vrolijkheid : het uit Nieuw-Zeeland geïmporteerde Fat Freddy’s Drop die met een broeierige cocktail van reggae, jazz en dub alsmaar meer naam maakt, én Songhoy Blues, het fenomeen uit Mali dat vorig jaar één van de allerbeste wereldmuziekplaten afleverde, en daarop voor een intrigerende kruisbestuiving van blues en desertpunk koos. Uit de Franse westhoek komt de verwoestende noiserock van The K en onze eigen hoofdstad is de vruchtbare voedingsbodem voor de rap van La Smala (& Friends).Onze vrienden onder de taalgrens worden tenslotte verwend met Antoine Hénaut, Georgio, Caravan Palace en Housse de Racket. Bij ons nog onbekend en dus onbemind. Maar neem het van ons aan : dat hoeft niet zo te blijven.

Nog even oplijsten wie we al zeker mogen verwelkomen op BSF:

ANTOINE HÉNAUT – BALOJI – BALTHAZAR – CARAVAN PALACE – CARIBBEAN DANDEE feat JOEYSTARR & NATHY – CŒUR DE PIRATE – DEZ MONA – EMMA BALE – FAT FREDDY’S DROP – FUN LOVIN’ CRIMINALS – GEORGIO – HOLLYWOOD PORN STARS – HOOVERPHONIC – HOUSSE DE RACKET – HUBERT- FÉLIX THIÉFAINE – HYPHEN HYPHEN – JAY- JAY JOHANSON – KEZIAH JONES – LA SMALA & FRIENDS – LOUANE – LOUISE ATTAQUE – LUKE – mickey3d – ROSCOE – SELIM – SONGHOY BLUES – ST GERMAIN – THE K – THE SHOES – VALD

Andere namen (en niet van de minsten, trouwens, maar we moeten de lippen nog even op elkaar houden!) worden in de loop van de volgende weken bevestigd.

Intussen zijn er voor alle concerten kaartjes te koop, en de 10-DAY Pass kost nu 55 euro, plus 3 euro reservatiekost. Daarmee is het Brussels Summer Festival nog steeds het meest betaalbare muziekevenement van de hele zomer. Je betaalt amper 5,80 euro per dag! In vakjargon heet dat : schandalig goedkoop !

TICKETS & INFO

Door admin