Geen widgets gevonden in de zijbalk
Opgelet, dit gaat knallen! Het Australische trio, nog steeds onder leiding van de charismatische Andrew Stockdale, kondigt zijn grote terugkeer aan met ‘Victorious’. Hun vierde studioalbum is gepland voor februari! Wolfmother verblijdt zijn fans ook met de internationale ‘Gypsy Caravan Tour’, die op 27 april halt houdt in de Ancienne Belgique!
Wolfmother deed in 2005 al stof opwaaien met hun zelfgetitelde debuutalbum, een absolute voltreffer waarmee de rockers wereldwijd hoge ogen gooiden in de charts. De plaat gaat ruim een miljoen keer over de toonbank, haalt goud in de States en schopt het in thuisland Australië zelfs tot driemaal platina.
De jonge band wordt vergeleken met mythische groepen als Black Sabbath, The Doors en Led Zeppelin, en rijgt de awards aan elkaar (Music Awards, Grammy Awards). Belgische fans krijgen voor het eerst de smaak te pakken op Rock Werchter 2006, en een jaar later in een uitverkochte en uitzinnige AB. Na enkele wijzigingen in de line-up en met nóg meer energie brengen Andrew en de zijnen in 2009 ‘Cosmic Egg’ uit, twaalf krachtige songs (waaronder de hit ‘New Moon Rising’), die hen opnieuw naar grote hoogten stuwen. Daarna is het vijf jaar wachten op hun derde plaat, ‘New Crown’, die enkel digitaal op de markt gebracht werd. Maar vandaag is Wolfmother dus back in business, en staan ze klaar om ‘Victorious’ aan de wereld voor te stellen. Hun vierde album werd opgenomen in Los Angeles met producer Brendan O’Brian (Pearl Jam, Soundgarden, Bruce Springsteen) en bevat ook bijdragen van Josh Freese (NIN) en Joey Waronker (Beck, Gnarls Barkley, REM). Het resultaat is een plaat boordevol rock ‘n roll, passend in de beste tradities van het genre. Wolfmother staat ongeduldig te trappelen om de nieuwe muziek ook live aan zijn fans voor te stellen. In ons land doen ze dat op 27 april met een onversneden rockavond in de Ancienne Belgique! De ticketverkoop start op vrijdag 22 januari om 11u.

Door admin