Kaiser chiefs geven het beste van zichzelf @ Koninklijk circus!

kaiser-chiefs

Gisteren 8 oktober kwamen de Britten van de Kaiser Chiefs België nog eens verblijden met een optreden. Dit vond plaats in het Koninklijk circus te Brussel. Het voorprogramma werd verzorgd door de band ‘Teleman’, een indiekwartet dat een zaal op hun maat vond. Ze speelden een strakke set van een half uur, waarin ze duidelijk lieten zien wat ze in hun mars hebben. De groep speelde muziek waarin een invloed van the Killers te merken was, maar iets rustiger. Moest je ooit de kans hebben om ze te zien op een festival, zeker eens binnenspringen!

Maar uiteraard was er voor het publiek maar 1 groep die van belang was. De Kaiser Chiefs hebben pas een nieuw album uitgebracht, met de titel ‘War, war, war and education’ en kwamen hem hier promoten. Ze begonnen daarom ook met het eerste nummer van deze plaat: ‘The factory gates’. Voor mij is dit ook een van de beste nummers op hun nieuwe plaat, en ik was niet de enige in de zaal. Het publiek was mee vanaf de eerste drumslag, en ze lieten de zaal niet meer los door meteen daarop te volgen met ‘Everyday I love you less and less’. De band bespeelde het publiekvooral ten monde van zanger Rickie Wilson (wat een energie!). Zo was meteen de toon gezet voor de rest van de avond. Een hele rist aan hits volgde, vooral van hun debuutplaat ‘Employment’. Ook werden er enkele liedjes van hun nieuwe CD voorgesteld, zoals ‘Ruffians on parade’, ‘coming home’, met als toppunt toch wel ‘My life’. Na ‘Ruby’ en ‘I predict a riot’ vond de groep het welletjes geweest en bedankte het publiek. Uiteraard wilden zij nog meer en kwam de groep nog op voor ‘One more last song’, wat voor mij een ietwat verrassend bisnummer was van hun nieuwe plaat, al zegt de titel al wel genoeg uiteraard, ‘Angry mob’ en voor ‘Oh my God’.
Kaiser Chiefs zijn weer klaar voor een volle zomer vol festivals, na enkele anoniemere jaren.
Hopelijk tot deze zomer Kaiser Chiefs! (Laurens Gysbrechts)

Setlist:
1. The factory gates
2. Everyday I love you less and less
3.Everything is average nowadays
4. Ruffians on parade
5. Never miss a beat
6. Little shocks
7. Nananaa
8. My life
9. Coming home
10. Modern way
11. Bows and arrows
12. Ruby
13. I predict a riot

Bis:
14. One more last song
15. Angry mob
16. Oh my God

You must be logged in to post a comment Login