Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ruben Block, Spinvis en Jasper Steverlinck worden respectievelijk vergezeld door voorprogramma’s Reena Riot, Usi ES en Julien Firmin.

Over exact één week – in het weekend van 27, 28 en 29 augustus – spelen Ruben Block, Spinvis en Jasper Steverlinck concerten in de Moestuin op het Kasteeldomein van Wippelgem. Reena Riot, Usi ES en Julien Firmin openen de avond. De concerten zijn een samenwerking tussen muziekclub N9 en Cultuurcentrum Evergem.

BESCHERMD MONUMENT
Muziekclub N9 organiseert al een hele zomer lang coronaproof concerten op locatie in het Meetjesland. Na passages in Angär in Kaprijke en den gevloerden bos en de Huysmanhoeve in Eeklo eindigt de zomer in de Moestuin op het Kasteeldomein van Wippelgem. “De Moestuin is een beschermd monument” vertelt Bert Cambier van muziekclub N9. “De ommuurde tuin ligt in een kasteelpark van maar liefst 27 hectare. Een mooier decor om de zomer af te sluiten met topconcerten kunnen we ons alvast niet inbeelden!”

TOPCONCERTEN
De concerten komen niet van de minsten. Op vrijdag 27 augustus staat Ruben Block op het podium. “Ruben Block is al sinds 1998 frontman van Triggerfinger. Hij is uitgegroeid tot een ware rockster in België en Nederland”, zegt Patrick Bastien, de programmator van muziekclub N9. “Volgend jaar brengt Ruben Block zijn eerste soloplaat uit. Hij belooft een set vol nieuw eigen werk, verrassende covers en herwerkte nummers van Triggerfinger.”

Spinvis treedt op zaterdag 28 augustus aan. “Spinvis schonk ons al tal van mooie nummers. Singles als ‘Bagagedrager, ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ of ‘Voor Ik Vergeet’ hoorde je vast wel eens op de radio”, vertelt Patrick. “Vorig jaar nog bracht Spinvis zijn nieuwe album ‘7.6.9.6.’ uit.”

“Niemand minder dan Jasper Steverlinck sluit de driedaagse op zondag af”, glundert de trotse programmator. “Hij zal zich laten begeleiden door zijn band én een strijkkwartet. Jasper Steverlinck is een man van de streek. Hij liet ons al weten dat hij er bijzonder hard naar uitkijkt om bijna letterlijk in zijn achtertuin te kunnen optreden.”

Er zal ook elke dag een voorprogramma spelen. Op vrijdag is dat Reena Riot (solo), op zaterdag Usi ES en op zondag Julien Firmin (solo).

CORONAPROOF
De muzieksector heeft het tijdens deze pandemie niet makkelijk gehad. Concerten organiseren was lange tijd onmogelijk. Veel organisaties, muzikanten en hun entourage, maar ook technici en toeleveringsbedrijven kwamen zonder werk te zitten. Gelukkig is er nu licht aan het einde van de tunnel en is er steeds meer mogelijk.

“We hopen dat het publiek massaal komt afzakken naar het Kasteeldomein van Wippelgem, om samen met ons de zomervakantie muzikaal af te sluiten”, zegt Bert Cambier. “De bezoekers hoeven zich alvast geen zorgen te maken over hun veiligheid, want we organiseren alles coronaproof. Het virus krijgt dus zeker geen kans. We werken niet met het Covid Safe Ticket. Je hebt dus geen bewijs van vaccinatie of negatieve test nodig om de concerten bij te wonen.”

PRAKTISCH
De geldende coronamaatregelen en praktische informatie lees je enkele dagen voor de concerten op www.n9.be. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gehouden via mail.

Er zijn nog tickets te koop voor de late beslissers via www.n9.be/moestuin-tickets. Tickets in voorverkoop zijn drie euro goedkoper dan tickets aan de kassa.

Je vindt het Kasteeldomein van Wippelgem in de Kramershoek 4 in Evergem.

NUTTIGE LINKS
overzicht concerten Kasteeldomein van Wippelgem: www.n9.be/moestuin
tickets concerten Kasteeldomein van Wippelgem: www.n9.be/moestuin-tickets

Door Peter