Geslaagde Dranouter XL met 14.500 bezoekers over de 4 dagen!

dranouter-2021

Dranoeter vzw blikt tevreden terug op de Dranouter Zomersessies XL (donderdag 5 t.e.m. zondag 8 augustus), haar 48ste, coronaproof versie van Festival Dranouter. “We hebben een modderige editie achter de rug, maar wel eentje met enkel gelukkige festivalgangers”, klinkt het bij Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. “De mensen snakten duidelijk naar ontspannende festivalbeleving.” Over de vier Zomersessies XL passeerden 14.500 festivalgangers, met een uitverkochte zaterdag. Dat laat de organisatie weten op zondag 8 augustus. Tegelijk kijkt de organisatie nu al uit naar een echte editie van Festival Dranouter in 2022. 

Tijdens de Dranouter Zomersessies XL kon het publiek per festivaldag 5 artiesten aan het werk zien in de Kayam-tent. Gooi daarbij nog themabars, straatanimatie en lekkere foodtrucks, en je hebt een coronaproof recept voor een deugddoend festivalweekend. Er waren dit jaar geen combitickets beschikbaar, enkel dagtickets beschikbaar in bubbels. Zo werd het terrein uitgetekend zodat de bezoekers met hun bubbel voldoende afstand konden houden en moesten bezoekers een mondmasker dragen bij verplaatsingen over het terrein. Per festivaldag waren maximum 5.000 festivalgangers toegelaten. De overheid besliste om events buiten vanaf 13 augustus het Covid Safe Ticket te laten gebruiken, waardoor dat niet van tel was op de Dranouter Zomersessies XL. Voor de rest moesten festivalgangers alleen maar genieten.

Festivalvreugde ondanks modder

Het weer kon beter, maar dat lieten de festivalgangers niet aan hun hart komen. “De festivalweide in Dranouter bleef tijdens het festivalweekend lange periodes gespaard van regen. Maar aangezien de bodem al nat was door de vele regen tijdens de opbouw, raakte het terrein in de loop van zaterdag verzadigd. Via onze sociale media informeerden we de festivalgangers op voorhand, zodat iedereen met aangepast schoeisel afzakte naar het festivalterrein. Voor de opening van het festivalterrein gingen onze medewerkers elke dag tot het uiterste om de concerttent Kayam zo goed mogelijk voor te bereiden, onder andere door het aanvoeren van tonnen schors en stro.”

Het weer zette absoluut geen domper op de festivalvreugde. “We merken dat het festivalpubliek supertevreden is dat ze deze vorm van Festival Dranouter konden meepikken. De terrassen van de themabars zaten vol, in de Palace-tent werd het programma van straattheaterproductie Feestcomiteit Dikkebusstraat ferm gesmaakt en in de Kayam-tent lokte het gevarieerde programma gelukkige festivalgangers.”

Zaterdag blijft publiekstrekker

Donderdag 5 augustus startte traditioneel erg gemoedelijk, met een thuismatch van Hooverphonics zangeres Geike en dromerige beats van de Nederlandse Eefje de Visser. Vrijdag een pak meer volk, met een eerste échte festivalmoment dankzij de energetische broertjes Coorevits van Compact Disk Dummies. Er hing magie in de lucht van de Kayam-tent tijdens de show van 20 jaar Flip Kowlier, zeker tijdens Dranouter-lijflied ‘Min Moaten’. Flip Kowlier stond op het podium naar aanleiding van zijn 20-jarig bestaan als artiest. De regenbogen maakten het optreden van Flip Kowlier nog specialer.

De zaterdag van Festival Dranouter is traditioneel de grote publiekstrekker, en dat was ook dit jaar zo. Alle 5.000 tickets voor de zaterdag, onderverdeeld in bubbels, waren al lange tijd op voorhand uitverkocht. Al vroeg in de namidddag zakte het publiek af naar Dranouter, onder andere voor het concert van Trio Dhoore, dat deel uitmaakt van hun afscheidstour. Publieksfavorieten De Dolfijntjes en zeker Bart Peeters vulden de hoge verwachtingen absoluut in. De ticketverkoop voor de zondag kende de voorbije dagen nog een stevige duw, zodat deze festivaldag net niet uitverkocht was.

5-6-7 augustus 2022

De optredens op zondag 8 augustus zijn nu nog bezig. Op het programma staan vandaag nog Brihang en Het Zesde Metaal met surprise special guests. Muzikale duizendpoot Jaouad en accordeonduo Airboxes + doedzelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck maakten al een geslaagde passage. De organisatie kijkt terug op een geslaagd festivalweekend, met in totaal 14.500 bezoekers, verspreid over 4 festivaldagen.

“Met deze cijfers kunnen we beginnen denken aan de editie van Festival Dranouter 2022”, aldus Bavo Vanden Broeck. “We snakken naar een normale editie van Festival Dranouter, zonder social distancing, zonder coronastewards, zonder gedoe. Een volwaardig Festival Dranouter, met 5 podia, 90 artiesten van over de hele wereld, campings en ruim 50.000 festivalgangers gezellig samen. Deze Dranouter Zomersessies XL waren een schot in de roos, maar geef ons toch maar Festival Dranouter zoals we dat gewoon zijn. En niet onbelangrijk… Na twee ongewone edities willen we onze vele vrijwilligers, partners, leveranciers en natuurlijk ons trouw festivalpubliek bedanken om deze Dranouter Zomersessies XL te realiseren. We hopen om iedereen volgend jaar terug te zien op Festival Dranouter 2022.”

Wie wil nagenieten, kan dat op sociale media. De 49ste editie van Festival Dranouter zal plaatsvinden op 5-6-7 augustus 2022.

You must be logged in to post a comment Login