Affiche Boomtown compleet met twaalf keer jong talent!

Affiche Boomtown compleet met twaalf keer jong talent!

Boomtown zorgt niet alleen voor uw jaarlijkse fix aan strawberry daiquiri, immer juicy Boomtownburgers en het gezelligste terras op de Gentse Feesten, we zorgen er ook nog eens voor dat u dé kans krijgt om opkomend talent te ontdekken. Zo bent u weer helemaal mee aan de koffieautomaat. Met de steun van Alles Kan, de subsidie voor jongerenprojecten van de Gentse Jeugddienst, selecteerden twee jonge programmatoren (dat zijn Sienie Van Geerteruy en Jan Sucaet), twaalf acts voor het podium op de Kouter en de Handelsbeurs. Kom dat zien, kom dat proeven, kom dat horen…!

7 ruwe diamanten op de Kouter

De Kouter is zo stilaan een legendarisch plein aan het worden en dat komt niet (alleen) door de bloemenmarkt. Wel door de fenomenale concerten tijdens de Gentse Feesten wanneer gevestigde waarden er naast opkomend talent het hart van elke muzikale alternativo sneller doen slaan. Ontdek deze zeven ruwe diamanten op de Kouter.

Hermànn brengt meestal luide, dissonante herrie. Af en toe ook mooie, tedere herrie. Ze zijn afkomstig uit Gent en krijgen veel likes van fans van post-metal en doom. U weze gewaarschuwd. Feathers Eve, daarentegen, brengt Indiepop met heldere zang, levendige gitaar en energieke ritmesectie. Op Boomtown komen ze genieten, verleiden, creëren, ontdekken en beleven. Zet de strawberry daiquiris al maar klaar.

Omar Dahl zet Zwijndrecht/Beveren helemaal terug op de kaart met elektronische muziek met Arabische en Balkan-invloeden. Live ondersteund door synths en blaas- en snaarinstrumenten die de dansbare beats van zwoele melodieën voorzien.

Skope B is het alias voor hiphopper Maarten Abts die uit Leuven afzakt met een brouwsel van 90’s Hiphop Boom Bap, oldschool maar met een moderne touch. Het doel van Tuk Tuk Thailand is: zo veel mogelijk mensen in hun modderige Aziatische driewieler proppen en opstijgen naar intergalactische oorden waar post-dubstep en broeierige triphop door de speakers knallen.

Pavlove is een indierock- en psychedelische popband uit Gent. Het vijftal rond een half-Iraanse broer en zus betovert uw wezen met speels contrasterende vocals, inventieve gitaarlijnen en energieke ritmes. Geïnspireerd door Iraanse floorfillers uit de 60’s brengen ze een mix van dansbare indie en neo-psychedelische melancholie. En nog meer streling voor het oor uit dat vaatje: Hulder is de band rond songwriter en producer Nick Benoy en klinkt als een rocker die pop maakt: catchy nummers met een vleugje sixties, op een bedje van psychedelica en melancholie.

Alle concerten op de Kouter zijn gratis.

5 flash supports in de Handelsbeurs

Een flash support klinkt als de rol van het hulpje in de nieuwste superheldenfilm en eigenlijk is het net zo. In de Handelsbeurs spelen vijf superhelden-in-spe een miniconcert, net voor de superheadliner van de dag.

Op 17 juli boetseert de Gentse pianist en producer Mirek Coutigny met zijn energieke pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers een filmische soundscape die doet denken aan Jóhann Jóhannsson, Ólafur Arnalds en Boards of Canada.

Op 18 juli: LENI. Eline Mabilde verdiende haar sporen bij Merdan Taplak en Sarah Ferri. In haar eigen project creëren een melancholische stem en synths een wereld van verwondering.

Op 19 juli: Ebbenflow. Zes jaar geleden leerden Heleen Destuyver en Michael-john Joosen elkaar kennen toen ze samen in de band ‘The Girl Who Cried Wolf’ stapten. Atmosferische, donkere singer-songwriter met een vleugje electronica. Dat is wat je van Ebbenflow kan verwachten.

Op 20 juli: MARIS, het solo project van Brusselse zangeres Mariske Broeckmeyer, kende zijn oorsprong in Reykjavik. Een ruwe IJslandse wind woedt dan ook doorheen haar debuutplaat ‘On Gods and other Things.’ Avant-pop die ook al door de New Yorkse scene werd gesmaakt, deze zomer op Boomtown.

Op 21 juli: Mooneye is oprecht, beklijvend en authentiek. De rammelende popliedjes van songschrijver Michiel Libberecht worden met groeiend enthousiasme onthaald bij pers, publiek én radio. Een artiest om in de gaten te houden, op Boomtown natuurlijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Boomtown

Uw privacy is belangrijk, zegt Europa, en wij vinden dat ook. Iedereen heeft al eens goed kunnen oefenen in de voorbije dagen en nu is het tijd voor nog een rondje. Wij bewaken onze data alsof het onze eigen kinderen zijn en we gebruiken je mailadres enkel om je te informeren over Boomtown, en willen dat graag blijven doen. Als je je ondanks alles toch wil uitschrijven kan dat steeds via de uitschrijf-link bovenaan iedere mail die je van ons krijgt.

Check deze Spotify playlist met alle Boomtown bands

Ontdek alle bands van Boomtown 2018 in deze playlist op Spotify.
Enkele voordelen:

  • Weten op welk nummer het gepast is om uw lief ten huwelijk te vragen
  • Het ritme van uw pogo-dans optimaliseren
  • Oefenen in het synchroon meezingen en fingerpointen
  • Uw buren overtuigen om mee te gaan naar Boomtown

Affiche Boomtown 2018 compleet

Met deze twaalf nieuwe namen is de affiche voor Boomtown compleet!
Alle concerten op de Kouter zijn gratis.
De reeds aangekondigde concerten van Jasper Steverlinck, Adamo, Suzanne Vega, Milow en ’t Hof Van Commerce lopen intussen al aardig vol. Wacht niet te lang om uw tickets te kopen!
Tickets voor de concerten in de Handelsbeurs en de Opera zijn beschikbaar via deze link.

You must be logged in to post a comment Login