Fleet Foxes komt op 16 juni met nieuw album!

fleetfoxes_lowres

Op 16 juni lanceert de groep Fleet Foxes haar langverwachte derde album ‘Crack-Up’. De plaat komt er zes jaar na ‘Helplessness Blues’ en bijna tien jaar na het debuutalbum ‘Fleet Foxes’. De groep bracht vandaag het eerste nummer van haar nieuwe album uit: ‘Third of May / Ōdaigahara’ , een bijna negen minuten durend meesterwerk versterkt door piano en een elektrische twaalfsnarige gitaar, strijkorkest en de kenmerkende sprankelende harmonieën van de band.

Alle elf nummers op de plaat werden geschreven door frontman Robin Pecknold, die samen met zijn bandgenoot en jeugdvriend Skyler Skjelset ook de productie voor zijn rekening nam. ‘Crack-Up’ werd opgenomen op verschillende locaties in de US: in de Electric Lady Studios, Sear Sound, The Void, Rare Book Room, Avast en The Unknown. In Sear Sound werd het album gemixt door Phil Ek, waarna het in Sterling Sound werd gemastered door Greg Calbi.

Crack-Up kan vanaf nu voorbesteld worden op iTunes. Wie het album nu al bestelt, krijgt ‘Third of May / Ōdaigahara’ er meteen bij als instant grat.

Fleet Foxes bestaat uit Robin Pecknold (zang, multi-instrumentalist), Skyler Skjelset(multi-instrumentalist, zang), Casey Wescott (multi-instrumentalist, zang), Christian Wargo (multi-instrumentalist, zang), en Morgan Henderson (multi-instrumentalist).

Fleet Foxes drukte met haar gelijknamige debuutalbum een belangrijke stempel op het muzieklandschap. Zo mocht de groep Uncut’s allereerste Music Award Prize in ontvangst nemen en prijkte ze aan de top van ‘Best Of’ lijstjes waaronder Rolling Stone’s “100 Best Albums of the 2000’s” en Pitchfork’s “50 Best Albums of 2008”. ‘Fleet Foxes’ kende ook in België een enorm succes en behaalde platinum status. Het vervolgalbum ‘Helplessness Blues’ kreeg al evenveel lof van critici (vijf sterren in MOJO, vier sterren in Rolling Stone, Pitchfork Best New Music). Het kwam binnen op #4 in de Billboard Top 200, ging goud in de UK en leverde de band een GRAMMY nominatie op.

 

You must be logged in to post a comment Login