Dour komt met 35 nieuwe namen!

dour-2017-2

Al weken strooien ze kwistig in het rond met verse namen, en nog steeds is de affiche niet compleet! Na de aankondiging van Grote Namen als Die Antwoord, Phoenix, Metronomy, Justice, NAS, Nina Kraviz, PNL, The Kills, Noisia, Two Door Cinema Club, Kaaris & Kalash Criminel, Carl Craig presents Versus Synthesizer Ensemble, Pusha T, Solomun, Jon Hopkins dj set,…,  lossen ze 35 nieuwe acts die op Dour Festival zullen spelen.

Te beginnen met de goddelijke Solange, je weet wel – de zus van die andere Knowles. Met “A Seat at the Table” bracht ze één van de beste platen van het jaar uit en bevestigde ze haar status van souldiva 2.0. 13 juli, live, op de Last Arena!

Nog meer soul met een ander Amerikaans icon: Lee Fields, die het festivalterrein nog eens in vuur en vlam komt zetten met zijn natuurlijke klasse enThe Expressions. Vanuit het Verenigd Koninkrijk een nieuwe lading talent met Young Fathers, de stevige post punk van IDLES en het psychedelische dream team dat The Moonlandingz heet.

Klein beetje verder richting westen: Brazilië! Metá Metá met een onwaarschijnlijke mix van afrobeat punk en Carioca-muziek. Terug dichter bij huis met de Duitse techno-fanfare van Meute en het Franse retro-pop-duo Agar Agar. Nog wat stevige rock van Cheveu, woestijnklanken met Group Doueh en de modulaire magie van Monolithe Noir.

Op hip-hopvlak mag de legendarische De La Soul [+ live band] nog eens present tekenen. De relatie tussen Dour Festival en de rapper gaat terug tot in 1991, toen hij als één van de eerste rap-artiesten werd geprogrammeerd op een muziekfestival.

De nieuwe generatie is ook goed vertegenwoordigd, met $uicideboy$, en Soulection [presents Joe Kay b2b The Whooligan] die mee op het podium van curator Lefto mag. Ook vanuit Frankrijk wordt de rap goed vertegenwoordigd, met Prince Waly en Bon Gamin party feat. Ichon, Loveni, Myth Syzer.

Ook electro-gewijs mogen we een legende verwelkomen: Larry Heard [aka Mr Fingers Live], pioneer van de Chicago house, maar ook Shohaleader One, zijproject van Squarepusher, de avant-garde electro van sjamaan The Gaslamp Killer en de vulkanische klanken van het IJslandse Kiasmos [dj set].

Ook Machinedrum [live], Lone [live], Overmono [live], en French 79 komen het feest opluisteren.

Ze durven zeggen dat we met Dour soms pionierswerk verrichten, maar we blijven ook trouw aan onze oude vrienden Wax Tailor, Stand High Patrolen Panda Dub, die het terrein nog eens op aardbevingsbestendigheid komen testen. Om af te ronden nog wat mooie drum’n’bass-namen met Friction, Camo & Krooked, DJ Hazard b2b DJ Hype, DJ Guv, Technimatic, DkA, One87 [& Mc Mush] en Murdock!

De 29e editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Festivaltickets en verblijfsmogelijkheden in The Village zijn te koop viawww.dourfestival.eu

You must be logged in to post a comment Login