Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 5 december stelt ScHoolboy Q in de AB zijn nieuwste plaat ‘Blank Face LP’ voor. De plaat (zijn tweede op Interscope) werd voorafgegaan door de aanstekelijke singles ‘Groovy Tony’ en ‘THat Part’ (met Kanye West als speciale gast). De gelijknamige tour belooft nu al de hiphopsensatie van het najaar te worden.

ScHoolboy Q is het levende voorbeeld van een selfmade man: zijn eerste mixtapesSchoolboy Turned Hustla (2008) en Gangsta & Soul: the mixtape (2009) vormden de sleutel tot zijn grote succes. De tapes kwamen namelijk bij de juiste platenbonzen terecht en vrijwel direct werd ScHoolboy ingelijfd bij Black Hippy, het hiphopcollectief uit Los Angeles waar ook Kendrick Lamar, Ab-Soul en Jay Rock deel van uitmaken. ScHoolboy Q bracht een unieke, rauwe en energieke hiphop-sound die al enige tijd ontbrak binnen de urban scene. Terwijl Black Hippy furore maakte op onder andere het SXSW festival, tekenden de 4 MC’S bij het label Top Dawg Entertainment (TDE) om aan hun respectievelijke solocarrières te werken. Schoolboy Q releasede in 2011 zijn debuut ’Setbacks’, dat met veel enthousiasme ontvangen werd.

De opvolger ’Habits & Contradictions’ uit 2012 werd door zijn creatieve flows, snedige raps, vette beats én de club banger ’Hands on the Wheel (feat. A$AP Rocky)’ een groot succes.

In 2014 verscheen ‘Oxymoron’, Q’s debuut op het Interscope label. Het was zijn eerste plaat die niet louter digitaal, maar ook fysiek uitgebracht werd. De succesvolle singles ‘Collard Greens’, ‘Man of the Year’, ‘Break the Bank’, ‘Studio’ en ‘Hell of a night’ stuwden de schijf naar de top van de (inter)nationale charts.

Op ‘Black Face LP’ klinkt Q snediger dan ooit. Op 5 december wil hij zijn fans op een hiphop festijn trakteren. De voorverkoop start op vrijdag 15 juli om 11 uur. Uw wekker zetten lijkt ons geen overbodige luxe.

Door admin