Daan lost eerst track van nieuw album ‘The Ride’!

daan
Eindelijk. Western is de eerste track van Daan‘s nieuwe album, dat ook zal openen met deze gebalde instrumental. Daan grijpt terug naar zijn vintage sound; opzwepende analoge synths & beats versus klassieke composities. Drive met drama, dansbare melancholie, filmische fictie. Vanaf de eerste, constant  versnellende noten wordt je meegezogen in het alsmaar opzwependere duel tussen gastrol Bjorn Ericksson’s banjo versus de gitaren van Elko Blijweert, Geoffrey Burton en Daan zelf. Vanuit de achtergrond komen Jeroen Swinnen’s kerkorgels (opgenomen in een 1000 jaar oude kerk in Noorwegen) neergedaald, omringd door een bende stoorgeluiden uit het hoofd van Oliver Symons (Warhola, Bazart). Om dan allen samen tenonder te gaan in een losgebarsten “shootout”. Sheriff (of beter schurk) Daan spaart z’n stem voor het album dat volgt, maar zet meteen de muzikale toon scherp en panavision breed..
.
Het tegelijk filmische en razende karakter van de track is geen toeval. Daan schreef dit thema oorspronkelijk in een tiental variaties voor Lieven Van Baelen’s debuutfilm “Rookie”, een drama dat zich afspeelt op & naast het circuit vol bronstige racemotoren en de cowboys die ze berijden. Uit de rushes van deze film is ook de scheurende videoclip gemaakt.

DAAN – “Western”

Nieuw album ‘The Ride’ komt uit op 11 November

 

You must be logged in to post a comment Login