Het Depot & Muziekgieterij Maastricht lanceren samenwerkingstraject rond talentontwikkeling

4bf773d8-ee4f-c7d8-9533-ca9c42966f26

HET DEPOT & MUZIEKGIETERIJ MAASTRICHT LANCEREN SAMENWERKINGSTRAJECT ROND TALENTONTWIKKELING EN NEMEN BEIDE CASPAR AUWERKERKEN ALS ARTIST IN RESIDENCE IN HUIS

Achter de schermen zijn beide huizen al jarenlang in nauw contact met elkaar, maar vanaf vandaag is het officieel en gaan Het Depot en Muziekgieterij nauw samenwerken rond talentontwikkeling. Het eerste wapenfeit? Het jonge Belgische talent Caspar Auwerkerken wordt artist in residence bij zowel Muziekgieterij Maastricht als Het Depot Leuven en krijgt een albumdeal bij V2 Records.

We ontdekten het prachtige stemgeluid van Caspar op een van onze Open Mic avonden in de foyer van Het Depot“, vertelt Mike Naert, directeur van Het Depot. “Het is een minipodium waar al heel veel talent naar boven gekomen is, denk ook maar aan Selah Sue die afgelopen zondag nog op Bruis stond. Sindsdien zijn wij hem met interesse blijven volgen. Toen we met Muziekgieterij onze jarenlange vriendschap in een echte samenwerking aan het gieten waren, kwam Caspar ook bij hen naar voor. Dit leek ons dan meteen de ideale gelegenheid om de samenwerking tussen onze twee huizen vorm te laten starten met een dubbele residentie voor een artiest waar we beide fan van zijn. Specifiek in Het Depot zal Caspar kunnen rekenen op een ideale context om te creëren, maar zullen we ook podiumkansen bieden en ook promotioneel mee duwen aan de opstart van zijn carrière. – Mike Naert, Directeur, Het Depot.

Caspar Auwerkerken ontvangt Jan Mans Aard
Tijdens het Bruis festival in Maastricht mocht Caspar Auwerkerken als eerste artiest de Jan Mans Award in ontvangst nemen. De door Muziekgieterij in het leven geroepen nieuwe jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jong talent, vernoemd naar hun voormalig voorzitter van de Raad Van Toezicht van Muziekgieterij, die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het Maastrichtse poppodium.

Wim Smeets, directeur Muziekgieterij: Met deze award willen wij een zetje in de rug geven aan jonge artiesten met origineel en relevant eigen materiaal, die al actief aan hun carrière werken. In de geest van het motto van Jan Mans moeten ze beschikken over passie, toewijding en volharding.”

Met de zilveren Jan Mans Award-medaillon nam Caspar Auwerkerken ook een budget van 3500 euro in ontvangst. Dit bedrag zal ten goede komen aan de productie van zijn debuutalbum dat wordt uitgebracht door V2 RecordsWe zijn erg blij dat we samen met Muziekgieterij de muziek van Caspar aan de wereld gaan laten horen”, vertelt Tom Willinck, directeur V2 Records. “Caspar stond al een tijdje op onze radar; iemand met een stem en songwriting vaardigheden zoals hij kom je niet vaak tegen. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt!”

Met V2 Records in Hilversum en Brussel, Muziekgieterij in Maastricht en Het Depot in Leuven zien Caspar Auwerkerken en zijn manager David Zegers van SKYTIGER zich gesteund door een stevig internationaal team. “Ik ben verheugd om de eerste Jan Mans award te mogen ontvangen van Muziekgieterij”, vertelt Caspar Auwerkerken. “Het is een extra eer omdat ik zelf regelmatig naar optredens ging kijken in de Maastrichtse concertzaal en hier al heel wat inspirerende momenten heb beleefd. Dat ik daarboven op mijn eerste album bij V2 Records mag uitbrengen en op extra ondersteuning kan rekenen vanuit Het Depot is gewoonweg fantastisch. Ik kan niet wachten om dit avontuur aan te vangen!”

David Zegers, artist manager bij SKYTIGER: ”Het is een droomscenario dat deze mooie erkenning vanuit Muziekgieterij vrij snel volgt op de release van Caspars debuutsingle ‘Hyacinth’. Na een première in februari op ‘duyster’, nestelde de song zich 12 weken lang in de playlist van Radio 1. Livesessies bij zowel Radio 1 als KINK volgden. Voorprogramma’s van o.a. Meskerem Mees, Portland, Admiral Freebee en Mauro Pawlowski toonden aan dat Caspar ook live zijn mannetje weet te staan en telkens opnieuw de juiste – gevoelige – snaar weet te raken. Een meerdaagse PA-repetitie in Muziekgieterij plantte blijkbaar een zaadje in de hoofden van het team van de concertzaal. Het groeide uit tot de ontvangst van de eerste Jan Mans Award, een dubbele residentie én een labeldeal met V2 Records als kers op de taart. De perfect getimede duw in de rug van de nog prille carrière van Caspar.”

De eerste proefopnames voor het debuutalbum zijn al gestart. Naar alle verwachting zal het album in het najaar van 2023 het daglicht zien. De eerstvolgende single ziet het levenslicht op 21 oktober 2022.

You must be logged in to post a comment Login