Gorillaz kondigt nieuw album ‘CRACKER ISLAND’ aan voor 24 februari 2023!

gorillaz
Na een lange, verzengende zomer gebaden te hebben in de beats van ‘Cracker Island (ft. Thundercat)‘, kondigt Gorillaz zonet de release aan van hun gelijknamige studioalbum ‘Cracker Island‘ dat 24 februari 2023 uitkomt bij Parlophone. Tegelijk verschijnt ook de langverwachte nieuwe track ‘New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown‘, die ze samen live brachten voor een uitverkochte menigte op All Points East Festival in Londen eerder deze maand.
Cracker Island‘ – het achtste studioalbum van Gorillaz – is een energieke, up-beat, genre-overschrijdende verzameling van 10 tracks met wederom een astronomische line-up van meewerkende artiesten: Stevie NicksAdeleye OmotayoThundercatTame ImpalaBad Bunny, Bootie Brown en Beck. De plaat werd opgenomen in Londen en LA eerder dit jaar en is geproducet door achtvoudig Grammy Award-winnend producer/multi-instrumentalist/songwriter Greg KurstinGorillaz en Remi Kabaka Jr.
Voor het nieuwe album verhuisden de muzikale buitenbeentjes Murdoc, Noodle, Russel en 2D dit jaar van Kong Studios – hun gewoonlijke stek in West-Londen – naar Silverlake, Californië. Daar rekruteren ze nieuwe leden voor ‘The Last Cult‘ die naar eigen zeggen op zoek is naar ‘de ene waarheid die de wereld zal weten te redden’.

“The hallowed tones of Cracker Island will soundtrack our collective ascension into the new dimension! JOIN ME!” Murdoc Niccals

Gorillaz startte de zomer in een delirium van politielichten en hallucinaties met de epische video van ‘Cracker Island ft. Thundercat‘. De clip, die werd geregisseerd door Gorillaz co-creator en artiest Jamie Hewlett en Fx Goby, neemt kijkers mee op een nachtelijke reis door de City of Angels. De single bereikte de Top 10 in YouTube’s Music Video Charts in Ierland, het VK, de VS, Australië en Canada, en werd al meer dan 12.5 miljoen keer bekeken wereldwijd. Sinds de videorelease, telt de band al meer dan 2 miljoen volgers op TikTok.

De Gorillaz World Tour 2022 bracht fans in vervoering van Zuid-Amerika tot Australië en Europa, en zal dit najaar afsluiten in Noord-Amerika. Tijdens hun show op het All Points East Festival in Londen eerder deze maand, kreeg de band bezoek op het podium van Tame Impala – het psychedelische muziekproject van Australisch multi-instrumentalist Kevin Parker – en Bootie Brown – van de alternatieve hiphopgroep The Pharcyde uit South Central LA – voor een exclusieve preview op de nieuwe track ‘New Gold‘.

Tracklist
*Cracker Island*

1. Cracker Island ft. Thundercat
2. Oil ft. Stevie Nicks
3. The Tired Influencer
4. Tarantula
5. Silent Running ft. Adeleye Omotayo
6. New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown
7. Baby Queen
8. Tormenta ft. Bad Bunny
9. Skinny Ape
10. Possession Island ft. Beck

Over Gorillaz

Gorillaz, opgericht door muzikant Damon Albarn en kunstenaar Jamie Hewlett, bestaat uit zanger 2D, bassist Murdoc Niccals, drummer Russel Hobbs en het Japanse gitaarwonder Noodle. De awardwinnende virtuele band ontstond na toevallige ontmoetingen en puur geluk die leidden tot een pre-digitale wereld met kleurrijke verhalen en een grensverleggende virtuele stijl.

Gorillaz is gevestigd in de Kong Studios in West-Londen en begon aan een leven van muzikale innovatie met een oogverblindende lijst medewerkers die muzikale legendes, genieën en toekomstige sterren omvat, van Elton John tot Little SimzMF Doom tot Jean-Michel JarreGrace Jones tot slowthaiKali Uchis tot Sidiki Diabaté, en nog zo veel meer.

Met zeven albums op hun naam: Gorillaz (2001), Demon Days (2005), Plastic Beach (2010), The Fall (2011), Humanz (2017), The Now Now (2018) en Song MachineSeason One – Strange Timez (2020), is Gorillaz een waar wereldwijd fenomeen dat succes boekt op geheel nieuwe en unieke manieren, over de hele wereld toert van San Diego tot Syrië, van Montevideo tot Manchester en talrijke prijzen wint, waaronder de felbegeerde Jim Henson Creativity Honor.

You must be logged in to post a comment Login