ABSOLUTELY FREE FESTIVAL LOKT MEER DAN 7.500 BEZOEKERS!

aff22-dries-de-krom
Absolutely Free Festival (AFF), het tweedaagse ontdekkingsfestival in Genk, lokte afgelopen weekend meer dan 7.500 muziekliefhebbers naar het festivalterrein op C-Mine. Bezoekers genoten van een avontuurlijke programmatie met internationale kleppers als Gilla Band en Efterklang, gekoppeld aan een originele sfeer en inkleding met aandacht voor ecologie en duurzaamheid.
Op vrijdag opende AFF de deuren om nationale en internationale toppers te verwelkomen. Headliner was het Deense Efterklang, dat samen met een lokaal koor het publiek inpakte. Afsluiter Bolis Pupul zorgde dan weer voor een heuse podiuminvasie, wat tot een kolkend dansfeest leidde. In de XPRMNT-tent kwam het DNA van AFF volledig tot zijn recht, met avontuurlijke sets van o.a. het Amerikaanse Pink Siifu & Negro 6! en Vermin Twins. In de intieme OFF-stage, die gehost werd door het jonge collectief Sardien, heerste een intense club-sfeer met stomende sets van Promis3 en Monks.
Bolis Pupul © Tim Schrijnemakers
Op zaterdag konden de bezoekers genieten van een stevige line-up. Muzikaal was dit één van de beste edities van het festival tot dusver, met een brede waaier aan uiteenlopende acts die het publiek duidelijk konden bekoren. Overdag lag de focus op lokaal talent en te ontdekken acts. De experimentele jazz van Dishwasher_, de Nederlandse indierockers van a fungus en de troubadour Loverman zijn maar enkele van de vele shows die muziekliefhebbers zeker konden smaken.
Naarmate de avond viel, bereikte de sfeer een kookpunt met stomende sets van DIRK. en het Ierse Gilla Band, dat de Main Stage platwalste. Op de Green House zorgden Jan Verstraeten en Dijf Sanders voor warme en zwoele sets, in de XPRMNT waren het Nederlandse Tramhaus en het Britse Scalping onbetwiste hoogtepunten. De surprise headliner was de postpunkband Whispering Sons, dat een propvolle tent een delirium bezorgde. De eer om het festival af te sluiten was weggelegd voor de Syriër Omar Souleyman, die met zijn opzwepende debka-techno de tent volledig op zijn kop zette.
Gilla Band © Tim Schrijnemakers

AFFe editie

Het festivalterrein was weer even de gezelligste plek in Limburg, met naast de fantastische optredens voor elk wat wils: een stralende zon, heerlijke gerechten van lokale cateraars, lachende gezichten, kinderpret en interessante keuvelsessies. Een vlekkeloze editie om op terug te blikken, met dank aan een grote groep vrijwilligers die alweer het beste van zichzelf hebben gegeven.

AFFtellen kan alvast naar een volgende mooie editie op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2023.

Omar Souleyman © Tim Schrijnemakers

You must be logged in to post a comment Login