Geen widgets gevonden in de zijbalk

Elvis Costello is al meer dan veertig jaar bezig en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Hoogtepunten opsommen is dan ook onbegonnen werk. De charismatische kleine man wordt begeleid door de Imposters, bestaande uit Steve Nieve (keyboards), Davey Faragher (bas) en Pete Thomas (drums). Costello komt in een zeer goede stemming het podium op. Dat is duidelijk te merken aan de manier waarop hij het publiek verwelkomt. 

Openen doet hij met Accidents Will Happen en Green Shirt. De Britse zanger heeft voor het publiek een breed scala aan songs geselecteerd. Zo horen we in het begin al snel bekend werk voorbijkomen, zoals Watching the Detectives. Maar daar blijft het niet bij. Costello trakteert het publiek op amusante anekdotes. Een absoluut hoogtepunt van deze avond was het zingen van What A Good Year For The Roses. Costello weet met zijn repertoire een perfecte spanning op te bouwen. Hij lost het eeuwenoude probleem op van wat te doen als een artiest te veel geweldige nummers voor één show heeft: hij nam ze allemaal mee op het podium. Met Pump It Up begonnen de dansbenen echt los te komen. 

Tegen het einde van de avond krijgt het publiek de grootste klassiekers te horen. Costello is een absolute rasentertainer die iedere noot met met passie zingt en met zijn band de juiste songs kracht bij zet. Het is bovenal zijn stem, dat unieke timbre, die uithalen, waar hij zijn publiek keer op keer mee raakt. Veel van de beste momenten kwamen verspreid over de avond. Costello en zijn Imposters betraden het podium met veel favorieten in een krachtige twee uur en dertig minuten durend set! Simpelweg een tijdloos concert dat zeker niet verveelde.

Setlist:
Accidents Will Happen – Green Shirt – Either Side of the Same Town – Hetty O’Hara Confidential – The Death of Magic Thinking – Watching the Detectives / Invisible Lady – No Flag – Big Stars Have Tumbled – Mystery Dance – Truth Drug – I Don’t Like You Lyndon Johnson – Tipsy Woman – (The Angels Wanna Wear My) Red Shoes – Penelope Halfpenny – What if I Can’t Give You Anything but Love – A Good Year for the Roses – The Man You Love to Hate – (I Don’t Want to Go to) Chelsea – Magnificent Hurt – Pump It Up – (What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding – Mr. and Mrs. Hush – Alison – Mistook Me For a Friend – I Want You / You Know My Name

Report/Pix: Wim Wuyts

 

Door Peter