Enige Belgische optreden Crash Test Dummies op 28 mei @ Owla!

Adobe Photoshop PDF

“God Shuffled His Feet“ 25th Anniversary Tour

De kenmerkende, diepe stem van CRASH TEST DUMMIES-zanger Brad Roberts wordt nog steeds herinnerd. Na een lange pauze zetten de Canadese folkrockers, wereldwijd bekend van hun hit Mmm Mmm Mmm Mmm uit ’93, in 2018 hun grote succes van 25 jaar geleden voort en gingen ze op een gevierde jubileumtour. In mei 2022 komen ze, na twee uitstel, voor het eerst terug naar Europa en houdt hun tour ook eenmalig halt in België.

Het is meer dan 30 jaar geleden dat CRASH TEST DUMMIES zijn debuutalbum The Ghosts That Haunt Me opnam. De Canadezen scoorden hun eerste hit met Superman’s Song en ontvingen een Juno Award voor Group of the Year. Meer dan drie decennia later bewijst de uitverkochte jubileumtour voor het meervoudig Grammy-genomineerde tweede album God Shuffled His Feet (1993) dat het publiek nog steeds wil horen wat de band te zeggen heeft. Het album is minder folky dan het eerste, maar hoort eerder thuis in de categorie van alternatieve en moderne rock.

“We waren zo gecharmeerd door de reacties op onze vorige jubileumtour dat we al snel wisten dat we het feestje moesten doorzetten. We hadden niet durven dromen dat onze fans zo enthousiast zouden zijn en we zijn een beetje verbluft dat we nog steeds uitverkochte shows kunnen spelen voor hen en hun kinderen”, zegt oprichtster Ellen Reid.

In 2022 komen de CRASH TEST DUMMIES na een hele lange tijd eindelijk terug naar Europa. Tijdens de tour speelt de band nummers uit het wereldwijd gevierde God Shuffled His Feet en vele andere hits uit hun brede repertoire. Stichtende leden Brad Roberts, Ellen Reid, Dan Roberts en Mitch Dorge worden op het podium vergezeld door Stuart Cameron en Marc Arnould.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login