Geen widgets gevonden in de zijbalk

The final countdown! Over drie weken is het eindelijk weer zover: dan vindt op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 de 11e editie van VESTROCK plaats op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL).

Ook dit jaar biedt het intieme driedaagse zomerse festival een ijzersterk programma met zo’n 75 acts op 6 podia en area’s – o.a.: Editors, Martin Solveig, Within Temptation, Wolfmother, Suzan & Freek, Snelle & De Lieve Jongens Band, The Darkness, Frenna Deluxe, Goldband, De Likt, Lucas & Steve, Gavin James, Nada Surf, JB Meijers & Band, Paul Elstak, Son Mieux, Starsailor, Sylvie Kreusch, $Hirak, Bad Nerves, Ist Ist, Prins S & De Geit, Rhea, Goe Vur In Den Otto en Beachdog. De volledige dagindeling (en timetable) staat op de site www.vestrock.nl/line-up.

ALLERLAATSTE WEEKENDTICKETS IN DE VERKOOP
De organisatie van VESTROCK heeft er onwijs veel zin in, maar aan de ticketverkoop te zien jullie ook. Vandaag zijn de allerlaatste weekendtickets de verkoop in gegaan. Dus wil je er niet naast grijpen? Wees er dan snel bij!

HET LAATSTE VESTROCK NIEUWS!

Terwijl er momenteel op het spectaculair gelegen festivalterrein al volop gebouwd wordt, bruist het ook achter de schermen volop. De organisatie kondigt vandaag het meest recente VESTROCK nieuws aan:

3 NIEUWE ACTS TOEGEVOEGD: GO_A, DJ JACKNOWLEDGE EN HENDHEVING
Afgelopen Eurovisie Songfestival stelde Go-A Band zich voor aan de wereld. In 2021 traden ze op met nummer SHUM, waarmee ze de 5e plek behaalden. Deze band uit Oekraïne weet perfect traditionele volksmuziek te verweven met hedendaagse elektronica.

De VESTROCK RALLY 2022 was een groot succes! Een vakjury én het publiek selecteerden de winnaars die de laatste twee plekken op de line-up van VESTROCK 2022 hebben bemachtigd: DJ Jacknowledge (alias Koen Schauwaert) is een lokale acid/techno-held en zal de Kapel openen op de vrijdag van VESTROCK. De andere winnaars zijn de eveneens uit Hulst afkomstige mannen van de metal infused punkrock-band HendHeving die de main stage zullen openen.

 

TIMETABLE ONLINE

Het Grote Puzzelen kan vanaf vandaag beginnen want de timetable is bekend én staat online.

 

NIEUW: ZONDAGAVOND-TICKET

Geen tijd om dit jaar alle VESTROCK-dagen aanwezig zijn maar wel heel veel zin om bijvoorbeeld Lucas & Steve, Frenna Deluxe, Ramkot, Beachdog, Son Mieux, Bad Nerves of Antoon te zien op zondagavond? Dan biedt het gloednieuwe Zondagavond Ticket uitkomst want hiermee heeft de bezoeker toegang tot het avondprogramma van VESTROCK vanaf 17:30 uur. De prijs van een Zondagavond Ticket is €25,- zonder bijkomende kosten. Je koopt hem hier.

 

𝗩𝗘𝗦𝗧𝗥𝗢𝗖𝗞 𝗖𝗥𝗨𝗜𝗦𝗘𝗦
Op veler verzoek en wegens groot succes verlengd: de populaire VESTROCK CRUISES. Een vaartochtje op De Vest langs de vestingwerken en stadswallen, met onderweg spontane interviews en akoestische sessies voor de muzikale fijnproevers. Dat doen we een aantal keer per dag. Liefhebbers en fans mogen mee maar let op: vol is vol! Net als vorige editie is de presentatie in handen van Ronald van Oudheusden van RTV Rijnmond.

VESTWALKS
Liever wandelen dan varen? Behoefte aan rust tijdens #VESTROCK 2022? Dat zit zo. Op zondag tussen 11.00 en 19.00 uur kan de bezoeker op vertoon van zijn festivalbandje mee met de zonnetrein naar BOS-GRENS. Deze klankwandeling (6,5 km) van Hrins (een kunstenaarscollectief dat [lands]grenzen doet versmelten in eigenzinnige projecten) neemt de VESTWALKer mee op ontdekkingstocht langs natuur, storytelling, geluidskunst en land-art. Via een app kan hij genieten van een soundtrack gemaakt door Muziekvereniging de Clingse Bossen. De zonnetrein vertrekt meerdere keren op zondag vanaf de ingang van het festivalterrein.

Meer info over Bos-Grens & @Hrins_collectief: www.hrins.eu/bos-grens

GEM-STAGE, PROGRAMMA VOLGT: PLUS KINK UITZENDING
Nieuw op VESTROCK dit jaar: het baanbrekende groene energiepodium GEM-Stage. Vanaf juni 2022 is een iconische 22 meter hoge groene energietoren met een daaraan gekoppeld podium te zien op zes muziekfestivals in heel Europa: GEM-Stage. VESTROCK is het eerste van de zes Europese festivals waar de GEM-Stage zal staan. De in het oog springende toren en het podium worden aangedreven door wind- en zonne-energie en waterstof. Honderd procent CO2-neutraal. Geen generatoren met fossiele brandstoffen nodig! GEM-Stage is een symbool van de transitie naar schone energiebronnen en zal door honderdduizenden festivalbezoekers worden bezocht.

 

Tevens goed om te weten is dat de GEM-toren ook de energie levert voor de uitzending van KINK Radio vanaf het festivalterrein.

TICKETINFO

Tickets voor VESTROCK zijn te koop via vestrock.nl/tickets. Omdat het driedaags festival plaatsvindt op een eiland is het aantal beschikbare kaarten net als andere jaren beperkt. Dat geldt ook voor de intieme camping

van het evenement.

Door Peter