Geen widgets gevonden in de zijbalk

Massive Attack trapt Europese tour af in België. Op zondag 29 mei 2022 komt het collectief na drie jaar terug naar Paleis 12 in Brussel. Na een eerste stop in ons land houden ze onder meer twee keer halt op Primavera Sound Festival in Barcelona. In januari 2019 vierden ze nog hun 21ste verjaardag van het album ‘Mezzanine’ in een no-time uitverkocht Paleis 12. Hun concerten met indrukwekkende beelden, interessante gasten en politieke thema’s gehuld in een apocalyptische sfeer beklijven keer op keer. Niemand kan de wereld aantrekkelijker een geweten schoppen dan 3D en Daddy G. En dat doen ze ongetwijfeld opnieuw. Tickets voor het concert op 29 mei 2022 zijn te koop vanaf donderdag 10 maart om 10u via greenhousetalent.com

De groep uit Bristol breekt begin jaren ’90 door met hun vernieuwend album ‘Blue Lines’ met o.a. nummers als ‘Unfinished Sympathy’ en ‘Safe From Harm’. Een nieuwe sound is hiermee geboren dat (even) later als “triphop” omschreven zou worden: ‘A darkly sensual and cinematic fusion of hip-hop rhythms, soulful melodies, dub grooves, and choice samples.’ In de jaren die volgen overstijgt de kwaliteit steeds de kwantiteit. De opvolgers ‘Protection’, ‘Mezzanine’ en ‘100th Window’ hadden elk een unieke identiteit en bevatten intrigerende parels (met o.a. ‘Teardrop’) die in 2006 op ‘Collected’ verzameld werden. In 2010 volgde ‘Heligoland’.

Wie er de laatste keer in 2019 bij was, herinnert zich steevast nog hoe de ijzingwekkende sopranostem van Fraser gecombineerd met het rijke dubklankentapijt van ‘Dissolved Girl’ even hypnotiserend klonk als 20 jaar geleden. “Ook de etherische zang van 3D tijdens ‘Risingson’ of de onnavolgbare spanning die wordt opgebouwd tijdens ‘Angel’ blijven bonafide kippenvelmomenten. Maar er is ook ruimte voor hoop. Terwijl de gitaren nog na de finale loeien en de synths weergalmen in een eindeloos noisy vacuüm, verschijnen er knalwitte drukletters in drie verschillende talen op de schermen: ‘WE ARE CAUGHT IN AN ENDLESS LOOP, LET’S LEAVE THE GHOSTS BEHIND AND BUILD A NEW FUTURE’.” (Dansende Beren)

Afspraak op zondag 29 mei waar de band je opnieuw bijzonder scherp en kritisch hun blik op de maatschappij in beeld en geluid laat voelen. Tickets zijn te koop vanaf donderdag om 10u via greenhousetalent.com

Door Peter