Cactusfestival komt met reeks nieuwe namen!

cactusfestival

Nog 128 dagen tot we eindelijk weer van live muziek kunnen genieten in het Minnewaterpark in Brugge, tijdens de 39e editie van Cactusfestival, op 8, 9 en 10 juli 2022. Onder andere Balthazar, Robert Plant & Alison Krauss, Ben Harper & The Innocent Criminals, Richard Hawley, Supergrass en The Tallest Man On Earth bevestigden al hun komst. Nu komen daar ook nog Intergalactic Lovers, Arab Strap, Nordmann en TRAAMS bij. Met deze laatste drie namen is de line-up voor zondag 10 juli compleet.

Tickets, info en de volledige line-up via www.cactusfestival.be.
Meer namen volgen heel binnenkort!

Intergalactic Lovers

vrijdag 8 juli

Met ‘Bobbi’ leverde Intergalactic Lovers midden 2021 een belpop classic in the making af. Het was de voorbode op sterke vierde plaat ‘Liquid Love’, die in februari 2022 uitkwam. De band, die ondertussen al dertien jaar op de teller heeft staan, deed voor dit album beroep op de diensten van Luuk Cox – a.k.a. Shameboy – als producer. Het resultaat is aan de ene kant herkenbaar Intergalactic Lovers, aan de andere kant opnieuw fris en vernieuwend. De ideale reden om een van onze meest consistente Belgische bands terug te halen naar Cactusfestival.

Meer info

Arab Strap

zondag 10 juli

Met het duo Aidan Moffat en Malcolm Middleton als spil, geldt Arab Strap als één van de belangrijkste en invloedrijkste Schotse indiebands sinds ze mid jaren ’90 werden opgepikt door radiolegende John Peel. Hun muziek, gedragen door de in een zwaar accent gedrenkte bariton van Moffat, bezit een uniek poëtisch karakter en verkent schoonheid, droefenis, seks, drugs, liefde en dood. Alles in één. Hun flarden postrock, subtiele electronica, klikkende drumbeats en Moffat’s half gezongen-half gesproken verhalen weerklinken op zondag 10 juli in het Minnewaterpark in Brugge.
Meer info

Nordmann

zondag 10 juli

Sinds hun zilveren medaille op Humo’s Rock Rally 2014 is Nordmann uitgegroeid tot een vaste waarde in onze vaderlandse scene. Hun combinatie van impro-jazz met de power van rock doet het goed op festivalpodia én op plaat. Voor hun laatste worp ‘In Velvet’ schakelde Nordmann de hulp in van topproducer Jasper Maekelberg (Faces On TV, Warhola, Balthazar). Resultaat is een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Dat Nordmann zowel live als op plaat op het toppunt van hun kunnen is, bewees de band vorig najaar al in Cactus Club. Nu is het tijd om ons festivalpodium schoon te vegen.

Meer info

TRAAMS

zondag 10 juli

Het Britse TRAAMS brengt een scherpe combo van motorische drums, dissonante gitaren en hypnotische baslijnen. Ze gooien krautrock, shoegaze en postpunk in de blender, tot een catchy en opwindend resultaat. TRAAMS plaveiden samen met generatiegenoten als EagulsIceageGilla Band en Preoccupations de weg voor de postpunk revival van de jaren 2010. Zelf gelden ze als een belangrijke invloed voor veel bands die de laatste jaren de gitaar omgespten en hun twee albums ‘Modern Dancing’ en ‘Grin’ groeiden uit tot cultplaten onder indieliefhebbers. Live deelt het drietal uit Chichester graag rake klappen uit. Ideaal om de derde dag van Cactusfestival op gang te trappen.

Meer info

You must be logged in to post a comment Login