Warpaint kondigt vierde studioalbum aan en deelt single met de wereld!

warpiant

“I was saying the other day that we should’ve called this album “Exquisite Corpse”, but it was already taken,” lacht Warpaint’s Emily Kokal, verwijzend naar de titel van de eerste EP van Warpaint uit 2007. “It would’ve been very fitting.”

Zes jaar geleden bracht Warpaint hun derde studioalbum Heads Up uit. Sindsdien is het druk geweest voor de bandleden: baby’s, jobs, tours en soloalbums kregen voorrang en zorgden voor grote logistieke uitdagingen om Warpaint weer bij elkaar te brengen. De drang was groot: met 20 jaar op de teller is Warpaint zowel een band als een thuis geworden voor de vier bandleden. En dus zochten ze elkaar op en werd er een nieuw album gesmeed in het vuur van de pandemie.

Wat volgt is een compleet nieuwe manier van muziek maken. Door de afstand nam elk bandlid stukken apart op – vaak in een geïmproviseerde studio – en stuurde het werk door naar de volgende, laagje per laagje. Hierdoor was er tijd om elk nummer tot in detail af te werken. “It’s the first time we’ve ever made an album like that, but in a weird way, it made us take our time with everything”, zegt Emily Kokal (zang/gitaar). “The process felt more meditative, less rushed”. Het resultaat is het scherpste Warpaint album tot nu toe, met strakke en verleidelijke tracks.

Radiate Like This pakt de draad van het vorige studioalbum Heads Up weer op en zet het bijzondere verhaal van de band voort. Als Heads Up de volwassenwording was, dan toont Radiate Like This de band in al haar glorie: een delicate wisselwerking tussen vier aparte deeltjes die samensmelten en het geheel laten schitteren.

De eerste single van Radiate Like This is Champion, vandaag gelanceerd samen met de aankondiging van het album.

Luister hier naar Champion

You must be logged in to post a comment Login