Geen widgets gevonden in de zijbalk

Van Morrison, Agnes Obel en Kae Tempest zijn de eerste internationale namen die de line-up van Gent Jazz 2022 vormgeven. Het betreffen artiesten die hun aanwezigheid op de eerder door de coronapandemie afgelaste edities van 2020 en 2021 al hadden bevestigd, maar telkens verstek moesten geven. De organisatie tekende daarop tot tweemaal toe een alternatieve editie uit. Eerder dit jaar had Sting zijn ‘My Songs’ tournee al verplaatst naar 2022 en hij houdt op 13 juli halt in Gent. 

Nog niet alle onderhandelingen met de artiesten die hun passage in 2019 al bevestigden zijn rond, maar nu tekenen Van Morrison, Agnes Obel en Kae Tempest al zeker present voor Gent Jazz 2022. Festivaldirecteur Bertrand Flamang“Na twee uitzonderlijke jaren is het vertrouwen van de artiesten  terug en nu is het een kwestie om weer met volle goesting het pad te effenen voor een volwaardige editie, waaraan nog veel nieuwe groepen en artiesten zullen worden toegevoegd.”

Op zondag dag 10 juli treedt Van Morrison aan als headliner. Dat de 76-jarige Noord-Ierse zanger van hits als “Brown Eyed Girl” en “Moondance” na 42 albums nog niet is uitgezongen, bewees hij in het voorjaar met de lancering van zijn “Latest Record Project, Vol. 1.” Het sterkt de organisatie in ieder geval in haar geloof dat Van the Man zijn ijzersterke livereputatie opnieuw zal waarmaken.

Vrijdag 15 juli verwelkomt het festival Kae Tempest op de Bijloke. De auteur, dichter en performance artiest – die vroeger door het leven ging als Kate en nu met ‘hen’ wordt aangesproken – won al meerdere prestigieuze awards. Kae lanceerde hun vierde studio album, The Book of Traps and Lessons in 2019 en mochten het Focus Music Festival cureren in 2020.

Met haar sobere, fragiele en innemende songs komt de koningin van de melancholie Agnes Obel (14/7) een derde keer optreden op Gent Jazz. De Deense neemt ons op haar laatste album Myopia mee op een unieke muzikale en visuale trip, waarbij ze de link legt tussen klassieke en alternatieve muziek.

Vieren met Sting
Na drie vergeefse pogingen om de Britse zanger en muzikant naar het grootste jazzfestival van het land te krijgen, kijkt Gent Jazz reikhalzend uit om zijn komst – letterlijk dan – te vieren op woensdag op 13 juli 2022. Dit concert is hopeloos uitverkocht.

Nieuwe namen worden binnenkort bekendgemaakt. Ticketkopers die beschikken over voucher(s) van vorige edities kunnen die al omruilen voor de huidige editie of nog even geduld uitoefenen tot er nieuwe namen worden aangekondigd.

PRAKTISCHE INFO:
Gent Jazz
7-17 juli 2022
De Bijloke, Gent
Info & tickets: www.gentjazz.com

Zondag 10 juli 2022
Van Morrison

Woensdag 13 juli 2022
Sting

Donderdag 14 juli 2022
Agnes Obel

Vrijdag 15 juli 2022
Kae Tempest

Door Peter