Angèle verrast met nieuw nummer en nieuwe clip!

angel
Vandaag keert de Belgische popster Angèle (geboren Angèle Van Laeken) terug met een nieuwe single ‘Bruxelles je t’aime’, een eerbetoon aan haar geboortestad. Dit is de eerste solorelease nadat ze eind vorig jaar samenwerkte met de internationale popster Dua Lipa aan de aanstekelijke track “Fever” en de bijhorende clip die in Londen werd opgenomen.
In de videoclip van ‘Bruxelles, je t’aime’,  zien we Angèle die in een trein van haar huidige woonplaats Parijs letterlijk en figuurlijk terugreist naar haar geboorteplaats Brussel.
Angèle over ‘Bruxelles je t’aime’: “‘Bruxelles je t’aime’ kwam tot stand tijdens de 1e lockdown. Ik had de melodie al gecomponeerd en was al begonnen met de productie, maar het was toen ik besefte dat ik een tijdje uit mijn stad zou wegblijven dat deze liefdesverklaring werd geboren. Ik hou van het idee om tegen een stad te praten zoals tegen een geliefde. Je houdt van elkaar, je verlaat elkaar, je mist elkaar, maar je vergeet elkaar nooit. In Brussel beleef ik mijn verleden en mijn toekomst.  Ik ken Brussel vanbinnen en vanbuiten, met al haar kantjes, en mis de stad nog steeds evenveel nu ik al een paar jaar ergens anders woon.  Het voelt als thuiskomen wanneer ik er weer ben. Dit nummer is een feest, een loftrompet over Brussel.  Ik droomde ervan om er met mijn vrienden te dansen. Vandaag is dat eindelijk mogelijk!” Via een surrealistische treinreis van Parijs naar Brussel, dompelt de video van ‘Bruxelles je t’aime’ je onder in Angèle’s universum. Zeer enthousiast over het idee haar stad terug te zien, besluit Angèle de tijd te doden door de nogal banale reis te veranderen in een intens en sprookjesachtig avontuur.  Bruxelles je t’aime is niet alleen een flashback en een metafoor voor haar kinderlijke ziel,  maar tevens een liefdesveklaring aan haar geboortestad.

OVER ANGELE

Angèle levert met Brol eind 2018 de hoes van het jaar af: een hilarische kinderfoto van zichzelf.

De plaat betekent haar grote doorbraak, met de bijhorende hits zoals Je veux tes yeux , La Loi De MurphyTout Oublier en Balance Ton Quoi, waarmee ze in volle #MeToo-tijden seksisme humoristisch op de korrel neemt. Een jaar later voegt ze daar zes nieuwe nummers aan toe, waaronder het grote succesnummer Oui ou Non, en verschijnt de deluxe-editie van Brol, getiteld ‘Brol La Suite’.
Het debuut wordt maar liefst 160 miljoen keer gestreamd in België en 174.000 keer verkocht, en staat al 158 weken (!) onafgebroken in de Belgische album verkooplijsten. Brol wordt in Frankrijk zelfs bekroond met dubbel diamant, wat betekent dat de plaat daar meer dan 1 miljoen keer over de toonbank gaat. Doorheen de jaren toont Angèle zich een internationaal gerespecteerde artieste: de Belgische wordt eind 2019 in Frankrijk uitgeroepen tot Franstalige vrouwelijke artiest van het jaar op de NRJ Music Awards. Dua Lipa vraagt haar om samen te werken, wat resulteert in het nummer Fever. Daarnaast is Angèle het gezicht van Chanel’s 2021 Eye Makeup Collection én Chanel ambassadrice. Ze is een spreekbuis van haar generatie, een feministe, allesomvattend, een pick-and-mix artieste die werkt in een wereld waarin muzikale genres een verre herinnering zijn. Pop, rap en electro worden allemaal in haar muzikale blender gegooid.
 .
Wereldwijd werden de songs van het album Brol al meer dan 2 miljard keer gestreamd. Met 3 miljoen volgers op Instagram en haar heerlijke catchy engelenstem blijft Angèle harten veroveren.
 

Luister naar ‘Bruxelles je t’aime’

You must be logged in to post a comment Login