Geen widgets gevonden in de zijbalk

Concerten in een Arena midden in een maïsveld

HET VELD kondigt eerste namen voor concert arena aan

Samen met architect Michiel Helbig en zijn studenten bouwt de organisatie een prachtige Arena in het midden van een maïsveld in Wommelgem. HET VELD wordt een ontmoetings – en kruisbestuivingsplek van alle mogelijke culturele stromingen. De rode draad die doorheen de programmatie loopt is laagdrempelig, inclusief en toegankelijk.

De foodbar in de idyllische parktuin van Les Jardins is al meer dan een maand open maar vanaf 1 juli openen ook de deuren van de Arena voor concerten, theater, comedy en feesten. “We willen nieuwsgierigen ongeacht hun leeftijd en afkomst laten ontdekken zonder te choqueren of te vervelen. Geen elitaire prietpraat of extreme nicheconcerten – HET VELD is er voor iedereen.”

Info & tickets  www.naarhetveld.be

Artist agency Busker cureerde de eerst aangekondigde concerten. Ze programmeren een lekker eclectische concertreeks met o.a Black Box Revelation, Compact Disk Dummies, STAKE, Nordmann, … . In de loop van de komende weken kondigt HET VELD nog een hoop namen aan. Verwacht hier een mix tussen live concerten, elektronische acts, theater en comedy.

AGENDA

01.07.2021 – Black Box Revelation

België’s meest explosieve, alternatieve rockduo bijt de spits af en geeft het eerste concert ooit in de Arena. Black Box Revelation (zanger-gitarist Jan Paternoster + drummer Dries Van Dijck, live aangevuld met gitarist Jasper Morel) bestormde in 2005 de Belgische muziekscene en is er sindsdien niet meer uit weg te denken. Met ‘Set Your Head on Fire’, ‘Silver Threats’, ‘My Perception’, ‘Highway Cruiser’ en hun laatste album ‘Tattooed Smiles’ (2018) werden ze razend succesvol tot ver buiten de landsgrenzen. Catchy, bluesy, vuil: they’ve got it all. Binnenkort releasen de Brusselaars hun zesde album, en dat wil je als eerste gehoord hebben.

15.07.2021 – Compact Disk Dummies

Aangenomen om dansbenen te veroorzaken: Compact Disk Dummies. ‘Neon Fever Dream’, het laatste album van de Dummies, is een futuristische koortsdroom. Op hun tweede langspeler dromen MIA-winnaars Lennert en Janus Coorevits van hologrammen, drones, drugs, hitte en eenzaamheid. De plaat is de coming of age van de Dummies en zet de verwarring van onze tijd om in een donkere maar dansbare popplaat. Denk: een universum van synths, drums, snaren en zelfs een beetje jazz. Wie hen ooit al live zag, weet dat het gegarandeerd een feestje wordt.

16.07.2021 – Nordmann + PAARD. + KRANKk feat Tessa Dixson & AMOS (aftershow)

De vrijheid van impro-jazz versmolten met de kracht van electronica, dàt is Nordmann. Hun derde en nieuwste album ‘In Velvet’ (2020) slaat zich als een warm deken om de luisteraar heen en was misschien wel de beste Belgische plaat die vorig jaar het licht zag.

PAARD. is een instrumentaal trio uit Gent. Hun experimentele mengelmoes reist van eclectische hiphopgrooves naar een freestyle van funky flows met een hoop onverwachte stops onderweg. In volle galop en her en der flink steigerend raast dit PAARD. vol jazz-vuur door HET VELD!

Het is je vergeven als je denkt dat KRANKk uit Engeland komt. Hun mix van Grimey baslijnen, Burial-geïnspireerde sferen en future garage beats klinken alsof ze zijn gebrouwen in een Londense lock-off. Een sterke live-set neerzetten is hun prioriteit, met songs die in alle omstandigheden overeind blijven. KRANKk nodigt voor deze vette aftershow ook Tessa Dixson & AMOS uit. Van een VELD-bestorming gesproken!

23.07.2021 – STAKE + PSYCHONAUT + Your Highness

Meer dan een decennium geleden hadden de boys van STAKE nooit durven dromen dat ze de grootste concertzalen in België zouden vullen en zelfs de podia van de grootste metalfestivals in Europa zouden bestijgen. Niemand zag het dan ook aankomen toen de band er in 2018 mee stopte. ‘t Is te zeggen. Dat einde betekende het begin van STAKE. Hun debuutalbum ‘Critical Method’ verscheen in november 2019 en was meteen weer een schot in de roos.

PSYCHONAUT’s debuutalbum ‘Unfold The God Man’ is het bewijs van hun zuivere muzikantschap en songwriting, zwaar beïnvloed door 70’s bands als Led Zeppelin en Pink Floyd, maar ook door hedendaagse heavy artiesten zoals Tool of Amenra. Het drietal maakte naam in de Benelux underground met hun rauwe en meeslepende liveshows, waarin hun imposante wall of sound samensmelt met intense visuele landschappen en lichtspel.

Met hun hitsige vocalen en denderend tempo, flirt het Antwerpse Your Highness constant met sludge metal en hardcore. De band speelde op gerenommeerde festivals als Pukkelpop, Graspop, Roadburn, Desertfest Belgium, Groezrock en verzorgde zelfs het voorprogramma van onder andere High On Fire, Torche, Corrosion of Conformity, ASG en The Sword. Moest het nog niet duidelijk zijn: Your Highness is klaar om HET VELD in lichterlaaie te steken!

Door Peter