The Black Keys komen met passieproject ‘Delta Kream’

The Black Keys Joshua Black Wilkins
The Black Keys kondigt passieproject ‘Delta Kream’ aan en brengt nieuwe single ‘Crawling Kingsnake’ uit!

The Black Keys brengt op 14 mei hun tiende album ‘Delta Kream uit. Met de elf tracks op de plaat viert de band hun grote liefde voor de Mississippi Country Blues met nummers van onder andere blues legendes R. L. Burnside en Junior Kimbrough. Crawling Kingsnake‘ is de eerste single van het album en vanaf vandaag via alle streamingdiensten te beluisteren.
Bandleden Dan Auerbach en Patrick Carney namen de plaat op in Auerbach’s Easy Eye Sound-studio in Nashville samen met Kenny Brown en Eric Deaton – twee muzikanten die lange tijd speelden met blueslegendes als R. L. Burnside en Junior Kimbrough. Beide artiesten zijn voor Auerbach en Carney al vanaf hun tienerjaren grote inspiratiebronnen.

Beluister ‘Crawling Kingsnake’

Dan Auerbach: We made this record to honor the Mississippi hill country blues tradition that influenced us starting out. These songs are still as important to us today as they were the first day Pat and I started playing together and picked up our instruments. It was a very inspiring session with Pat and me along with Kenny Brown and Eric Deaton in a circle, playing these songs. It felt so natural.”

Patrick Carney: “The session was planned only days in advance and nothing was rehearsed. We recorded the entire album in about ten hours, over two afternoons, at the end of the ‘Let’s Rock’ tour.”


1. Crawling Kingsnake (John Lee Hooker / Bernard Besman)
2. Louise (Fred McDowell)
3. Poor Boy a Long Way From Home (Robert Lee Burnside)
4. Stay All Night (David Kimbrough, Jr.)
5. Going Down South (Robert Lee Burnside)
6. Coal Black Mattie (Ranie Burnette)
7. Do the Romp (David Kimbrough, Jr.)
8. Sad Days, Lonely Nights (David Kimbrough, Jr.)
9. Walk with Me (David Kimbrough, Jr.)
10. Mellow Peaches (Joseph Lee Williams)
11. Come on and Go with Me (David Kimbrough, Jr.)


Jeugdvrienden Dan Auerbach en Patrick Carney vormen sinds 2001 The Black Keys. Na het uitbrengen van hun debuutalbum ‘The Big Come Up in 2002 bouwden ze jarenlang een vaste schare fans op in de underground scene. Sinds de release van het album ‘Brothers in 2010 is The Black Keys een band van wereldformaat, met zes Grammy Awards, hits als ‘Lonely Boy’ en ‘Little Black Submarines’ en shows op festivals als Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands, Glastonbury en Coachella. Hun laatste album, Let’s Rock, kwam in 2019 uit.

You must be logged in to post a comment Login