BidForLIVE2020: Er zit veel muziek in veiling ten voordele LIVE2020!

BidForLIVE2020 www.live2020.be LIVE2020 https://live.bernaerts.eu/ #UnitedForLiveMusic
Een exclusieve e-bike van AC/DC, de PS4 console van Dimitri Vegas, technische plannen van het 360° podium van U2, een stuk podium van de Ancienne Belgique, exclusieve Eddy Wally memorabilia, een gitaar van Jan Paternoster… Deze en veel meer objecten worden vanaf vandaag geveild ten voordele van LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische muzieksector. Ook in het aanbod van de BidForLIVE2020 veiling: privéconcerten van onder andere Ruben Block, The Starlings en Helmut Lotti, zangles van Sarah Pepels van Portland, een exclusieve, culinaire avond voor twee in het midden van het Sportpaleis. Muzikale topobjecten en bijzondere ervaringen – goed voor 150 loten – worden tijdens BidForLIVE2020 onder de hamer gebracht. De veiling is een initiatief van LIVE2020 en veilinghuis Bernaerts, met de steun van Proximus. “In lijn met wat we al doen met Podium 19 en in het kader van de week van de Belgische muziek, willen we bij Proximus de muzieksector een hart onder de riem te steken. We staan daarbij open voor samenwerking met verschillende partners, en zijn blij dat we via de BidForLive2020 actie een financieel duwtje in de rug kunnen geven aan één van de zwaarst getroffen sectoren in deze coronacrisis.”, duidt Stijn Willockx, Head of Sponsoring & Events bij Proximus.
.
De opbrengst van BidForLIVE2020 gaat integraal naar het steunfonds van/voor de livemuzieksector, dat daarmee de zwaarst getroffen sectorgenoten evenals een aantal relanceprojecten financieel kan ondersteunenDe online veiling loopt vanaf vandaag tot 15 februari op de website van veilinghuis Bernaerts (live.bernaerts.eu). Een aantal topitems worden op vrijdag 12 februari al afgeklopt tijdens een live online veiling, vanaf 20u te volgen via live.bernaerts.euLaat het bieden beginnen! Belangrijk: om een bod te kunnen plaatsen tijdens de live veiling moeten geïnteresseerden zich tijdig aanmelden op het platform van veilinghuis Bernaerts.
.
BidForLIVE2020 is er niet toevallig nu. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari vindt de Week van de Belgische muziek plaats en wordt muziek van eigen bodem extra in de spotlights gezet om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Tijdens de week worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, die er samen één grote liefdesverklaring aan Belgische muziek van maken. Meer weten: www.weekvandebelgischemuziek.be.
.
Over LIVE2020: LIVE2020 is een initiatief voor en door de Belgische livemuzieksector. Het solidariteitsfonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. LIVE2020 helpt al wie livemuziek mogelijk maakt. Van backliner tot stagehand, van muzikant tot boekingsagent, van dj tot podiumbouwer, van geluidstechnicus tot roadie. Wie het nu financieel moeilijk heeft, verdient de steun van het fonds. Want de livemuzieksector is unplugged. Letterlijk. De eens zo bloeiende livemuzieksector bloedt. LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. Het fonds steunen kan door een gift over te maken, een solidariteitsactie te steunen of er zelf één op te zetten. Samen zijn we #UnitedForLiveMusic. Weet meer via www.live2020.be.
.
Over veilinghuis Bernaerts: Veilinghuis Bernaerts, reeds 45 jaar een constante in de Belgische kunstwereld, draagt sinds haar ontstaan de Muziek hoog in haar vaandel door het organiseren van concerten in haar zaal Platform, onder de noemer ‘Platformconcerten’. Het naar waarde schatten en openbaar veilen van oude kunstvoorwerpen is haar core business, maar de levende kunsten in diverse verschijningsvormen zijn haar zuurstof voor morgen. Weet meer via www.bernaerts.eu.

You must be logged in to post a comment Login