Geen widgets gevonden in de zijbalk

EPICA TERUG MET LANGVERWACHT NIEUW ALBUM ‘OMEGA’; RELEASEDATUM VRIJDAG 26 FEBRUARI 2021

EERSTE SINGLE-VIDEO ‘ABYSS OF TIME’ NU UIT

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist de release van zijn gloednieuwe album ‘Omega’ aangekondigd, dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. ‘Omega’ is het eerste studioalbum van de band in vijf jaar; de opvolger van ‘The Holographic Principle’ uit 2016. Epica presenteert vandaag ook de eerste single van het album, getiteld ‘Abyss Of Time’, met een geweldige video die is gemaakt in samenwerking met Grupa 13.

De nieuwe single kun je beluisteren via je favoriete streamingdienst; de video staat hieronder.

.

Frontvrouw Simone Simons: “We zijn opgetogen dat we vandaag eindelijk de video ‘Abyss Of Time’ kunnen laten zien. We zijn naar Polen gevlogen om met Grupa 13 te werken. Video’s maken is een van mijn favoriete onderdelen van de visuele creatie van onze muziek. De kostuums uit de video waren waanzinnig mooi. Het was bijzonder leuk om te doen.”

Gitarist Mark Jansen: “Ik ben enorm trots op dit album. Ik ben ervan overtuigd dat we zelfs na zoveel jaren een zeer verfrissend en uitgebalanceerd album hebben gemaakt. Onze kracht is dat we veel geweldige songwriters in één band hebben. We zijn erin geslaagd om elkaars sterkste kwaliteiten te combineren en om zo de beste nummers te selecteren. Het schrijfproces was een vruchtbare periode om samen door te brengen, en als één team aan die nummers te werken. Ik denk dat dit het grootste verschil heeft gemaakt in vergelijking met onze vorige albums. Ik heb inmiddels al zo’n vijftig keer naar ‘Omega’ geluisterd en heb er nog steeds geen genoeg van!”

.

‘OMEGA’ TRACKLIST
01  Alpha – Anteludium
02  Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03  The Skeleton Key
04  Seal of Solomon
05  Gaia
06  Code Of Life
07  Freedom – The Wolves Within
08  Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09  Rivers
10  Synergize – Manic Manifest
11  Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12  Omega – Sovereign Of The Sun Spheres

PRE-ORDER
Vandaag start ook de pre-order voor ‘Omega’, die beschikbaar is in de volgende formaten:
– CD Jewelcase
– 2CD Digibook
– Earbook (48p Earbook incl. akoestische bonus-CD, orkest CD & instrumentale CD – gelimiteerd tot 3500 exemplaren)
– Vinyl-box (incl. Earbook, PIC 2LP & hanger met Ankh-symbool – gelimiteerd tot 1500 exemplaren)
– 2LP (diverse kleuren)

Pre-orderhttps://media.nuclearblast.de/shoplanding/2020/Epica/omega.html
PreSavehttps://backl.ink/142983716

»THE EPIC APOCALYPSE TOUR 2021«
(met Apocalyptica en Wheel)
14.04.2021 Brussel – Ancienne Belgique (BE)
24.04.2021 Luxembourg – Den Atelier (LUX)
25.04.2021 Amsterdam – AFAS Live (NL)

Tickets en VIP upgrades zijn verkrijgbaar via www.epica.nl/tour

EPICA

Simone Simons | zang
Isaac Delahaye | gitaar
Mark Jansen | gitaar, grunts, screams
Coen Janssen | synths, piano
Ariën van Weesenbeek | drums
Rob van der Loo | bas

De Nederlandse gevierde symfonische metalband Epica rondom zangeres Simone Simons groeide in 18 jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd honderdduizenden trouwe fans. Epica’s albums behalen steevast hoge posities in album charts; de band speelt op de grootste festivals en in de meest gerenommeerde zalen op alle continenten (zie hier de indrukwekkende tourhistorie).

Door Peter