Geen widgets gevonden in de zijbalk

De blijvende onzekerheid rond de organisatie van evenementen stimuleert de creativiteit. AB & Humo slaan daarom de handen in elkaar en steken de finale van Humo’s Rock Rally in een nieuw jasje. Het slotstuk zal in 2020 volledig digitaal verlopen.  

De finale zal zoals de traditie het betaamt wel gewoon in AB plaatsvinden, zij het met een “ABnormal” sausje: COVID-proof, zonder publiek, uitgezonden vanuit het volledige AB gebouw en live te volgen via humo.be.

879 deelnemende artiesten streden het voorbije jaar om het hoogste goed en werden herleid naar 10 finalisten: All-Turn, Be Irving, Hugs of the Sky, Jakomo, Dyce, Uma Chine, Terms, Yokan, Wolker & Meskerem Mees.

Eén van hen mag zich op 18 oktober kronen tot winnaar Humo’s Rock Rally 2020 en komt in het illustere lijstje van onder andere Balthazar, Whispering Sons, DIRK., School is Cool en Compact Disk Dummies te staan.

Naast eeuwige roem en een aardige zakcent staat er dit jaar nog een extraatje op het spel. AB verbindt er zich namelijk toe de 3 laureaten van de finale een plaatsje te geven in de programmatie van 2021.

“AB is altijd een broeierige kweekvijver geweest voor lokaal talent. In dit coronajaar willen we die stimulerende rol meer dan ooit opnemen.” Kurt Overbergh – Artistiek Directeur AB.

Door Peter