Geen widgets gevonden in de zijbalk

De release van ‘Riddle Of The Sphinx, initieel gepland op 8 mei, wordt door de Corona-perikelen uitgesteld naar vrijdag 19 juni.

En zet de avond ervoor, donderdag 18 juni, ook met stip in jullie agenda want dan kan je Absynthe Minded voor het eerst live aan de slag zien met de nieuwe songs via een heuse livestream showcase! Interesse om die unieke livestream mee te volgen? Koop dan een LP of CD in pre-order via een deelnemende platenzaak. Enkele dagen voor de showcase zal je een unieke code toegestuurd krijgen, die je toegang geeft tot deze livestream. Meer info volgt snel via de socials van Absynthe Minded.

OVER ‘RIDDLE OF THE SPHINX’: 

Met nieuwe worp ‘Riddle Of The Sphinx’ etaleert Absynthe Minded goesting, een ongebreidelde drang naar vernieuwing en een flinke portie lef. Lef om, na een carrière van vijftien jaar doorspekt met tijdloze Belpop-klassiekers zoals ‘Envoi’ en ‘My Heroics, Part One’, de artistieke ziel in vraag te stellen en nieuwe muzikale horizonten te verkennen.

Hun zevende langspeler, voorafgegaan door straffe singles ‘Mixing The Medicine’, ’Hell Hole’ en titeltrack ‘Riddle Of The Sphinx’ herbergt twaalf frisse indie-popsongs gewikkeld in een uitgepuurde productie (Wouter Vlaeminck aan de knoppen) waarbij her en der een vleug electronica opduikt. Met de kenmerkende, warme stem van Bert Ostyn erbovenop. Onbevangen songwriterschap in zijn meest zuivere vorm.

Het iconische artwork dat de wondere wereld van ‘Riddle Of The Sphinx’ perfect weergeeft is van de getalenteerde hand van illustrator Artuur Vandekerckhove.

Absynthe Minded is Bert Ostyn (zang/gitaar), Sergej Van Bouwel (bas), Toon Vlerick (gitaar), Isolde Lasoen (drums) en Laurens Dierickx (keys).

ABSYNTHE MINDED – ‘THE BIRDSONG-SESSIONS’

Eind april nam Absynthe Minded in een akoestische setup deel aan het allereerste Belgische online streaming-festival gehost door Artists Unlimited. Dat resulteerde eveneens in de eerste livesessie-opnames van songs uit de nieuwe plaat afgewisseld met een paar golden oldies. De vaste repetitiestek van de band, gelegen op het prachtige terrein van een pittoresk Destelbergs kasteel, fungeerde als magische achtergrond voor ‘The Birdsong-sessions’. Een titel die refereert naar het achtergrondgezang van de vogels die in de tuin van het kasteel resideren en die mee de live-opnames kleuren. Aftrappen doen ze met de gestripte versie van de meest recente single, titeltrack ‘Riddle Of The Sphinx’. En tot aan releasedatum 19 juni lossen ze nog vijf andere live-sessies, die daarna op een EP gebundeld zullen worden. Dé soundtrack van een opmerkelijke zomer: ‘The Birdsong-sessions’!

.

Door Peter