Geen widgets gevonden in de zijbalk
Als preventieve maatregel zijn culturele evenementen op dit moment in verschillende landen niet toegelaten. Het concert van The Jesus and Mary Chain, dat initieel voorzien was op maandag 30 maart in de Ancienne Belgique, wordt daarom verplaatst naar vrijdag 26 februari 2021. De veiligheid van artiesten, fans en medewerkers is onze grootste prioriteit. Wij volgen van nabij op.
 .
Tickethouders worden persoonlijk via mail gecontacteerd.
Er zijn nog tickets te koop voor deze nieuwe datum, meer info via livenation.be.
.
Drie jaar na hun langverwachte en overdonderende terugkeer, gaan The Jesus and Mary Chain op hetzelfde elan verder. De mythische band speelt zijn klassieke album ‘Darklands’ integraal in AB!
.
In 1985 zetten ze de rockwereld op zijn kop met ‘Psychocandy’; een verrassende crossover tussen de industriële chaos van Einstürzende Neubauten en de vrolijke pop van Shangri-Las, vol bezwerende gitaren en onsterfelijk geworden dankzij klassiekers als “You Trip Me Up” en “Just Like Honey”. Maar met opvolger ‘Darklands’ beleeft de band in 1987 pas écht zijn hoogtepunt. De broers Reid, intussen herleid tot een duo, maakten dit meesterwerk van A tot Z zelf, slechts vergezeld van een drummachine. Compromisloos en vastberaden leverden Jim en William een plaat af voor de geschiedenisboeken, met pareltjes als “Happy When It Rains”, “On The Wall” en uiteraard “April Skies”, die tot op vandaag hun grootste hit blijft. Op 30 maart brengen ze ‘Darklands’ van begin tot eind. Niet te missen!

Door Peter