Dour Festival komt met meer dan 30 nieuwe namen!

dour-2019

De affiche krijgt steeds meer vorm. 35 nieuwe namen voor Le Labo #dour2020, met onder meer Channel Tres, Lala &ce, Pongo, Sherelle en Makaya McCraven.

TICKETS & INFO

Dour is het festival waar 5 dagen lang alles in het teken staat van liefde en muziek, met de grootste headliners van vandaag en de toppers van morgen, in alle stijlen en uit alle mogelijke landen, en dat op de 9 podia van het festival. Eén van die podia is Le Labo. Jawel, nomen est omen, dit is het labo voor avant-gardistische muziekexperimenten. Verschillende headliners van de grote podia speelden hun eerste concert op dit podium op Dour: Flavien Berger, Acid Arab, Agar Agar, Red Axes, Palms Trax, AZF en ook Mall Grab, Kevin Morby, Josman en L’Or du Commun.

Vandaag maakt Dour 35 nieuwe namen bekend die in Le Labo zullen optreden. We beginnen met de man uit Compton, Channel Tres, een van de boegbeelden van de hiphouse, de kruisbestuiving van house en hiphop. Met haar zweverige melodieën en geëngageerde lyrics is Lala &ce een van de rijzende sterren van de Franse rap, maar ook de Angolese Pongo is aan een steile opmars bezig, zij belichaamt de nieuwe weg die kuduro is ingeslagen. De Britse dj Sherelle was verantwoordelijk voor een van de beste Boiler Room-sessies van 2019 en Makaya McCraven is een van de gezichten van de jazzscene in Chicago.

Dit jaar haalt Le Labo de beste nieuwe elektronische muziek naar Dour, met de Belgen van Front de Cadeaux, het Brusselse duo bestaande uit Dj Athome en Hugosan, en met AliA die, ook al is ze pas 20, het clubcircuit op haar duimpje kent en een feilloze mixtechniek heeft. En er zullen ook enkele Britse parels schitteren: AFRODEUTSCHE, zij heeft een residence bij NTS en is beïnvloed door Drexciya en Underground Resistance, en Octo Octa, medeoprichtster van het event en het gelijknamige label T4T LUV NRG.

De avant-garde komt aan bod met de Française Oklou, haar landgenote Shygirl en de in Brussel wonende Fransman Jardin, met zijn punksfeer en zijn elektronische rap. Nog meer rap met de ongeremde rhymes van de Amerikaanse Bbymutha en de punchlines van de nieuwe Belgische raprevelatie: Swing.

Ze komen uit Oeganda, Zuid-Afrika en Ghana en combineren elektronische muziek met shangaan- en soukousritmes en met traditionele muziek van de Zoeloes en de Acholi. Met hun aparte stijl vol dromerige melodieën en trance-invloeden zullen MuziNihiloxicaOnipa en Otim Alpha voor heel wat sfeer zorgen in Le Labo.

Experimentele jazz is hot en de Belgen van BeraadGeslagen zullen, zoals ze altijd doen, midden in het publiek spelen. Het Brusselse kwartet Commander Spoon staat voor de boeiende, nieuwe jazzgolf die over België rolt en het duo Nikitch & Kuna Maze mengt jazz, broken beat en hiphop.

Er zijn nog meer Belgen van de partij: David Numwami, de multi-instrumentist die samenwerkt met Nicolas Godin (Air) en Charlotte Gainsbourg, EMY met haar prachtige neo-soul, en ook MEYY, die in haar muziek lo-fi, pop en R&B met elkaar verenigt.

In Le Labo treden ook twee heel bijzondere, moeilijk te omschrijven bands aan: de Brazilianen van Teto Preto brengen unieke performances met politiek beladen teksten, de Nederlanders van YĪN YĪN bouwen een heel eigen sound op met Zuidoost-Aziatische muziek uit de jaren ’60 en ’70, psych rock en elektronische muziek, en in Dour nemen zij de festivalgangers mee op een muzikale wereldreis.

Zaterdag neemt Lefto Le Labo over. Lefto is de beste digger en dj van Brussel, altijd op de hoogte van de nieuwste trends en altijd op zoek naar nieuwe muzikale horizonten. Hij is al sinds 2006 een vaste waarde op Dour en hij stelt een middagprogramma samen met new jazz, R&B en hiphop: de Brusselse band ECHT! speelt live energieke concerten met veel jazz, de fenomenale drummer Makaya McCraven bracht in februari ‘We’re New Again’ uit, een schitterende herinterpretatie van het laatste album van Gil Scott Heron, en we ronden dit jazzluik af met Neue Grafik Ensemble, vertegenwoordigers van de nieuwe Londense jazzscene, een smeltkroes van jazz, house en hiphop. Andere nieuwe namen voor Le Labo zijn Lynda DawnGreentea PengMakala en Sessa, de acid van Paranoid London live en de house van KETTAMA. En natuurlijk neemt Lefto een set voor zijn rekening, en die belooft heel gevarieerd te zijn.

You must be logged in to post a comment Login